CHILI con carne til gutterne med HABANEROS

CHILI con carne til gutterne med HABANEROS, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt af : Jacob Schultz Pedersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 (a)
400-500 g.Red kidney beans
 
 (b)
1200 g.skært okekød
3 løg
4-6 fedhvidløg
 
 (c)
3 dåserflåede tomater
2-3 spsk.tørret chilipulver
 
 (d)
30-40 dråbertabasco
10-20 slices jalapeños (marinerede)
 lidtaf marinaden fra jalapeños
1-2 friske hababeros
2 grønne peberfrugter
150-200 g.majs
 limesaft af ca. 3 limefrugter
 
 (e)
60 g.chokolade (80 %)
 
 (f)
 Groft brød
 
Opskrift:
Skyl bønnerne og sæt dem i blød natten over. Kassér opblødningsvandet og skyl bønnerne igen og fjern evt. urenheder. Kog bønnerne i ca. 50 minutter. Gem et par dl af kogevandet. Hæld kogevandet af og lad bønnerne stå i sien mens du går videre.

(b)
Brun kødet i en stor gryde, ca. 5 - 6 liter. Tilsæt hakket løg og hvidløg, og svits dette.

(c)
Tilsæt flåede tomater og tørret chilipulver. Lad det simre i ca. 30 minutter. omrør blandingen regelmæssigt undervejs!

(d)
Finthak jalapeños, grøn peber og habaneros (husk gummihandsker!) og tilsæt disse i gryden sammen med tabasco, marinade fra jalapeños, limesaft og majs. Lad det simre i 30 minutter under regelmæssig omrøring

(e)
Tilsæt chokolade. lad det simre i ca. 15 minutter under regelmæssig omrøring.

(f)
Servér med groft brød.

Tips:

(1) Denne ret er STÆRK og det anbefales at man drikker mælk til!

(2) Husk gummihandsker til habaneros-chilier, da dette er en af verdens stærkeste chilier. Tro mig det brænder i hænderne hvis man glemmer gummihandsker!

Jeg har opskriften fra det sydlige Mexico, så den skulle være retmæssig mexikansk. Efter min mening er denne ret unik, og rummer alle smagindtryk!





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chili con carne

karakterer:
Opskriften er vist 37552 gange,
og udskrevet 777 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (46 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-01-28 14:33:40
I Mexico vil der altid være, kommenfrø, paprika, og koriander i en chili con carne, det får den til at blive meget mere aromatisk. Desuden putter jeg også altid 1 espresso, 50 g mørk chokolade, og 1 dl mørk øl i. Så kan den ikke fås bedre efter min mening.

  -   2010-10-13 17:16:43
Tilsættes en øl (Porter) og lidt kaffe bliver den endnu bedre.:-)

  -   2008-10-10 19:38:03
Hvornår kommer de par dl af kogevandet ind i billedet igen?

  -   2008-05-11 16:50:00
Prøv at efterkrydre med lidt spidskommen.

  -   2007-08-24 08:55:07
Spørgsmål: Hvornår tilsættes bønnerne?