Fedtfattig fødselsdagskage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smør en randform (Diameter 16 cm. indhold 1 liter), og forvarm ovnen til 200 grader. Varmluft til 175 grader.
Pisk fedtstoffet let og luftig sammen med Atwel. Tilsæt salt og appelsinskal, og pisk det sammen. Rør æggene i, et af gangen. Bland mel og bagepulver, og rør det skiftevis med mælken. Fyld dejen i formen, og bag kagen i ca. 40 minutter. Lad den køle af, inden den vendes ud af formen og køler helt af på en bagerist. Varm nougat i en skål i vandbad, og rør cremefraichen i når det er let afkølet. Del kagen i bunde med en skarp kniv, smør fyldet på, og læg kagen sammen. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den sammen med piskefløden i en skål i vandbad. Smør glasuren på kagen. Rist mandlerne på en tør pande og strø dem på kagen. 1 stykke af fødselsdagskagen svarer til 60 gram franskbrød med 15 gram smør. |
|
Opskriften er vist 108634 gange,
og udskrevet 1171 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (63 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-11-08 09:24:10 kan man bruge flydende margarine ? anonym - 2008-03-22 20:48:03 Men hvor mange "stykker" regner man med at der er i kagen? Den ser god ud. Sabine - 2008-01-31 20:23:37 Atwel er sødemiddel. Ruth - 2007-11-26 14:20:46 det spørger jeg mig også: hvad er atwel? Nina - 2007-09-07 17:23:43 hej hvad er atwel?? Kathrine (: - 2005-01-01 01:01:01 den lyder super god..! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne