Summerbird Flødeboller Luksus
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Indsendt af : Anne Indsendt : Red : |
|
|
Marcipanen rulles ud ved hjælp af lidt flormelis, så den er ½ cm tyk, udstikkes herefter med et snapseglas eller lign. (35mm i dia.) De små bunde vendes i smeltet chokolade og stilles på køl.
Kog vand, sukker glukose og vaniljekorn uden låg i ca 20 min (temperatur på 117 grader). Pisk æggehviderne næsten stive med 2 spsk sukker. Hæld sukkermassen langsomt over æggehvidemassen under piskning. Pisk videre i ca 8 min. Sprøjt massen på de små marcipan bunde (brug en sprøjte pose eller en plastik pose og klip et lille hul i hjørnet). Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i ca 1 time, herefter kan de overtrækkes med chokolade, (pas på chokoladen ikke er for varm så smelter sukkermassen). Dup evt chokoladen på med en madpensel. |
|
Opskriften er vist 75807 gange,
og udskrevet 1832 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (34 stemmer) |
|
Kommentarer Mette - 2016-07-13 12:12:51 Kan jeg bruge glukosepulver, istedet for glukosesirup? anonym - 2015-10-08 21:13:11 Hvor længe kan de holde sig?? anne - 2015-10-08 14:55:30 Hvor længe kan de holde sig Mulle - 2013-09-08 20:09:43 Har prøvet opskriften for første gang. Det gik fint indtil der skulle chokolade på. Jeg vil klart anbefale at bage bundene for sig selv. Putte skum på og bage igen FØR der puttes chokolade på. Ellers er det slet ikke til at styre - og resultatet bliver ikke pænt :o) Anders T - 2012-02-17 16:12:10 Bare lige for at slå det helt fast. Sukker/glucose-massen skal simre uden låg i ca. 20 min (jeg plejer at stoppe omkring 18-19 min). Når massen er færdig har den en temperatur på ca. 117grader. Jeg har dog aldrig selv benyttet et thermometer, blot ladet det simre små 20min. Har lavet opskriften mange gange efterhånden, og det bliver til nogle sindsyg gode flødeboller. Put skumtoppene en times tid i køleskab inden de overtrækkes. Husk at overtrækschokoladen skal være tempereret så den ikke er for varm. Maria - 2011-08-05 14:35:35 det lykkedes 3 gang men da jeg endelig havde fået dem lavet!!..... MMMMmmm de aller, aler bedste flødeboller der overhovdet findes.Godt jeg ikke gav op:-) Mette - 2011-03-20 22:08:59 Det er VERDENS bedste flødeboller. Mums! Går aldrig tilbage til købeflødeboller. Og synes faktisk de var rimelig lette at lave. Brugte dog lidt mindre sukker end angivet og det var godt tror jeg. Onkel - 2010-12-22 21:06:25 Okey, jeg tror jeg har forstået det, kære Anne du får altså dumpekarakter får dårlig udførelse af opskriften, jeg har måttet smide 2 potioner ud nu... Man skal smelte vand, sukker glukose og vaniliekorn uden låg i ca 20 min til det når en temp på 117 grader Onkel - 2010-12-22 21:00:29 Jeg forstår ikke denne opskrift? min sukkerblanding blev nærmest til en gang bolsje masse. Er det forstået rigtigt at vand, sukker, glukose og vanilje kornene skal koges uden låg i ca 20 min med en snit temp på 117 grader? NR - 2010-12-08 21:21:16 Lyder lækre - Er der nogen der ved, hvor længe de kan holde sig? anonym - 2010-01-27 16:25:53 glukose kan købes i kvickley i flydende form. står med sirup osv. 30,- for ½ liter anonym - 2009-07-11 09:33:03 IKKE druesukker... anonym - 2009-05-09 21:26:19 Jeg bruger glukose fra matas i pulverform, det koster ikke så meget og er rigtig godt;o) anonym - 2009-04-16 13:51:53 jeg bruger druesukker fra Matas. Det virker fint hver gang. Line - 2009-03-14 17:25:53 Er der nogen der ved om glukosen skal være flydende eller om det skal være i pulverform? Og evt hvor man kan købe det henne? Anne - 2008-04-16 20:17:57 Jeh mener det er omkring 20 stk.:-) Louise - 2008-04-10 19:09:49 Er der nogle der ved, hvor mange flødeboller man får ud af sådan en potion? Mette - 2007-08-23 23:02:27 Hejsa! Når I har sprøjtet skummassen på bundene kan I stille "bollerne" i fryseren eller køleskabet i ca. 1 time - så er de faste nok til at få hældt chokolade over sig uden at "klaske" sammen. Alternativt kan I også lade være med at chokoladeovertrække bundene. Så kan I "bage" skumbollerne i ovnen ca. 5 minutter ved 180 grader - herefter er bollerne også klar til at få chokolade over sig. God fornøjelse. HC - 2007-07-31 21:19:56 Brug lidt smeltet husblas så er de ikke så bløde men pas på det bliver nemt skumfiduser istedet, hvis i bruger for meget husblas Birgitte - 2007-07-11 17:06:45 Hej Anne den lyder god,den prøver jeg.knus Birgite Morten - 2007-06-14 14:16:24 Mums! de er godt nok lækre. Jeg synes godt nok at fyldet falder lidt sammen når chokoladen hældes over, kender du en tricks til det? Det er ikke sidste gang at de skal spises!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne