Kalvegrydesteg med rødvinssauce
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvegrydesteg Indsendt af : Imca Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Stegen:
Brun stegen i en stor tykbundet gryde og hæld derefter rødvinen og vandet henover. Læg gulerødder, skalotteløg samt hvidløg i gryden og smuldr bouillonterningen ned i gryden. Tilsæt timianen. Når Det begynder at koge, skrues ned på lavt blus, og stegen skal derefter stå og simre i 35-40 minutter. Vend evt. stegen efter halvdelen af tiden er gået. Ovnbagte kartofler og grønsager: Forvarm ovnen til 225 grader C. alm. ovn. Skær kartoflerne i både og gulerødderne i halve og læg dem i en bradepande sammen med skalotteløgene og hvidløgene. Hæld en god olivenolie henover og drys derefter timian over det hele samt groft salt på kartoflerne. Stilles i ovnen i 35-40 minutter Sauce: Tag stegen og grønsagerne op af gryden, og hæld derefter 1/4 til 1/2 ltr. fløde i (afhænger af hvor meget og hvor fed man ønsker saucen). Læg bouillonterningen i og smag evt. til med ekstra timian. |
|
Opskriften er vist 182578 gange,
og udskrevet 6369 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (49 stemmer) |
|
Kommentarer Julie - 2017-10-21 21:00:49 Brunede stegen, hvorefter den fik lov at simre i 40 min., det var desværre ikke nok, så måtte give den 15 min. ved 200 grader i varmluftovn poulsen158 - 2016-12-29 11:54:26 Det smager!! MEN husk: Stegen SKAL have mindst 90 min Klaus - 2016-12-21 17:16:30 Lækkert og enkelt. Men har dog endnu ikke mødt en kalvegrydesteg (bov) det kan nøjes med 35-40 minutter. 1,5 timer er mere passende Peersen - 2014-06-01 10:54:00 Super opskrift. Skal ha gæster til middag, og den står på kalvegrydesteg. Laura - 2012-06-03 18:04:26 Jeg forstår bare ikke, hvor skal jeg gøre af de grønsager der lå i gryden, jeg synes ikke det står klart, skal jeg både bruger de grønsager der ligger i gryden også udover skal jeg bruger flere grønsager til kartoflerne? anonym - 2012-02-15 18:40:45 40 min er for lidt, den er stadig blødig osv. En time i oven måske en smule mere så er den der... Tommy - 2011-12-17 18:58:23 Tager lidt tid, men er let og det smager rigtig godt. Jeg purerede grønsagerne der var ved kødet og brugte det i sovsen, ved ikke om det gjorde en stor forskel, men godt smagte det godt nok :-) Claudio-kok - 2011-12-16 23:22:42 En meget fin opskrift - jeg stegede den i en høj pande med buet låg. smed en masse løg, æbler, font, rødvin, vand, hvidløg, gullerøder i samt en masse kryderrier.. stort set som i opskriften - den blev stegt og derefter dampet/kogt i ca 120-30 min - den blev god og saftig samtmeget velsmagende. hvis du koger den i 3 timer - så dræber du den. brug stege termometer og ellers mærk efter - klar saft = klar. spæd til med rødvin og vand løbende. hæld vinen over steget og vand ved siden af ned i gryden - lad vandet og vinen koge ind hvorefter du tilsætter mere væde igen - så bliver sovsen/ saften god og smagfyldt. Søren - 2011-01-03 20:22:30 Virkelig en god opskrift! Helt sikkert en der vil blive gentaget. Jeg gav den omkring de 40min og det blive helt fint, så de 2-3 timer er ikke nødvendigt her:-) Lars - 2010-12-29 18:05:35 Kan det passe at stegen kun skal have 35-40 min. Andre opskrifter på kalvesteg siger 2-3 timer Rasmus - 2010-11-03 10:07:04 En god ide er at lade hvidløgene sammen medgrøntsagerne beholde skrællen på, da de bliver helt purerede, hvilket giver en dejlig smag til sovsen, hvis man putter lidt af hvidløgspureen i. Per - 2010-02-01 09:36:50 En grydesteg skal da koges mør, og det bliver den ikke på 35-40 minuter, den skal have 2-3 timer. Mette - 2009-11-28 03:44:48 Det er en rigtig god opskrift. Perfekt resultat !!! Lena - 2009-03-07 09:35:01 Det her er bare en rigtig lækker opskrift, som lykkedes her gang. den er sat i min opskriftbog, og det bliver den kun fordi vi skal lave den igen og igen. Allan - 2008-04-18 17:50:59 Vi har nu lavet denne ret > 5 gange, den bliver sgu lige god hvergang :-) topkarakter herfra uummmm. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne