Rullesteg i gryde med persille
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Svinebrystet eller Slaget som det hedder i fagsprog skal bruges til rullesteg. Det er samme stykke af grisen som også bruges til rullepølse. Det er sikkert nødvendigt at få slagteren til at skære stykket ud. Få også skåret sværen af med det samme, så er du selv fri for at bakse med det.
Bred kødstykket ud og skær evt. lidt af det tykkeste spæk væk, hvis rullestegen skal være mager. På kødsiden krydres godt med salt og peber og persillen bredes ud over stykket. Rul stegen stramt sammen og bind en snor omkring i begge ender så den holder sammen mens den snøres fint hele vejen. (Den kan også holdes sammen af kødnåle mens der snøres.) Brun den i smørret i en stegegryde på alle sider. Hæld ca. 2-3 dl vand ved og et lidt persille. Krydr med salt og peber og lad stegen småstege i ca. 1 1/2 time. Vend den et par gange undervejs og pas på den ikke koger tør. Når rullestegen er færdig tages den op og stegeskyen får lov til at stå et øjeblik før der drysses lidt mel på og som for lov til at opsuge fedtet, skyen sies og farves lidt med kulør. |
|
Opskriften er vist 118988 gange,
og udskrevet 9738 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (32 stemmer) |
|
Kommentarer Karina - 2021-11-19 13:11:34 Hvad skal kerne temperaturen være? anonym - 2016-02-07 16:33:40 Det er bare guf :) også med svesker hvis man lide det. jeg krydrer med oregano. salvie timian og salt , peber inden jeg bruner den. Putter laubærblade i vandet og løgstykker. det giver en fantastisk god sovs. :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne