Mexicanske pandekager med oksekød

Mexicanske pandekager med oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madpandekager

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt af : Jono-piin

Indsendt :      Red :
Mexicanske pandekager med oksekød, billede 4 Mexicanske pandekager med oksekød, billede 1 Mexicanske pandekager med oksekød, billede 2 Mexicanske pandekager med oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Pandekager:
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Majsmel
4 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Kødfyld:
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
30 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
2 ds. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 Rød chilipeber
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Pandekager:
Rør mel og mælk sammen.
Rør salt og æg i.
Smelt margarinen på panden og bag pandekager af dejen. De skal bages, så de er lyse på begge sider.

Fyld:
Hak løget fint.
Svits løget i margarinen i en gryde.
Kom oksekødet i og svits et par minutter.
Rens chilien ved at fjerne alle kerne. Pas på med at gnide dig i øjnene bagefter.
Tilsæt tomatpuré, chili og krydderier og lad det småkoge i 10 min.

Smør et ovnfast fad.
Fordel fyldet på pandekagerne, rul dem sammen og læg dem i fadet med sammenføjningen nedad. Smør dem evt. med lidt olie og oven på.

Bages i ovnen i 10-15 min. ved 225 grader C. alm. ovn.

Tips:

Der kan bliver omkring 10-12 stykker.





Beskrivelse:

Opskrift på mexicanske pandekager med oksekød

Mexicanske pandekager er en hurtig og mættende ret, som sender smagsløgene af sted på en rejse til Mexico. Saml venner og familie til en omgang mexicanske pandekager i ovn og nyd en hyggelig aften i godt selskab med hinanden.

Historien om pandekagerne fra Mexico

Pandekagerne kan spores helt tilbage til det 17. århundrede, hvor den flade kage, som blev bagt af majsmel, hurtigt blev populær i hele Sydamerika. Det siges, at retten stammer fra aztekerne. Det som gør retten særligt populær, er de mange muligheder for fyld og topping.

Tilbehør til mexicanske pandekager med fyld

Hvis du ønsker at servere noget tilbehør til dine hjemmelavede mexicanske pandekager i fad, kan du f.eks. lave din egen guacamole eller salsa. Ost passer også godt til de mexicanske flade kager. Drys noget revet ost på toppen nogle minutter inden pandekagerne er færdige i ovnen. Hvis du ikke bryder dig om oksekød, kan du nemt erstatte kødet med kyllingekød.

Mangler du ideer til en lækker dessert? Så prøv en omgang gammeldags pandekager med is.

FAQ

Hvad skal man bruge til mexicanske pandekager?

Til at lave mexicanske pandekager skal du bruge hvedemel, majsmel, mælk, æg og margarine. Til kødfyldet skal du bruge oksekød, løg, margarine, tomatpure, chili peber, salt og peber.

Hvad får man i mexicanske pandekager?

Mexicanske pandekager laves oprindeligt med fyld bestående af oksekød, løg, chili og tomatpuré.

karakterer:
Opskriften er vist 150672 gange,
og udskrevet 3015 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8724 (2077 kcal)
KJ pr. Pers. 2181 (519 kcal)
Vægt ialt 1260 gram
Vægt pr. Pers. 315 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 692 KJ (164 kcal)
Protein 8.4 gram
Fedt 8.1 gram
Kulhydrat 15.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-27 14:04:14
2 ds tomatpuré erstattes med Tacosauce. "Hot" hvis man er til stærk mad ellers brug "medium". Super velsmagende ret.

  -   2012-09-05 13:03:26
Den er okey og gøre en mæt.

  -   2012-01-29 14:44:00
De er kanon gode rigtig yummi yummi.

  -   2010-10-05 16:33:51
Virkelig nogle gode pandekager, og de er rigtigt gode sammen med mexikansk kødsovs, masser af salat og så et lille drys revet ost oven på. Velbekomme.

  -   2010-09-18 11:06:19
der står ikke hvor meget salt i opskriften?

  -   2007-10-15 18:10:36
VELBEKOMME

  -   2007-06-16 13:14:41
Pandekagerne er super lækre med salat til såårh .. velbekomme .. ;)