Jordbærsovs
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Indsendt af : Schlosser Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tag en gryde, hæld Jordbær og vand i og lad det koge.
Tilsæt sukker i gryden. Tag kartoffelmel og bland det med en lille smule vand. Jævn så jordbærsovsen med dette. Sovsen må ikke koge efter kartoffelmel er tilsat. Sovsen passer godt til desserter som fx Risalamande eller is. Samme fremgangsmåde kan også bruges til fx hindbærsovs hvor jordbær erstattes med hindbær, eller en blanding kan laves med 200 g jordbær og 200 g hindbær. |
|
Opskriften er vist 204847 gange,
og udskrevet 2216 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Jette Bjerre Hansen - 2021-12-25 00:05:50 Jeg blendede nogle jordbær med noget af saften, før jeg jævnede. Det kølede af nogle timer, og blev lunet i mikroovnen. Palle - 2015-03-02 08:32:36 1 -2 tsk vaniljesukker Gør den endnu mere lækker anonym - 2014-10-25 15:36:06 Den kan også jævnes med majsstivelse (Maizena), 1 spsk. rørt op med 2 spsk. vand, i stedet for kartoffelmel. så gør det ikke noget, hvis det koger igen. :-) anonym - 2014-02-11 14:54:42 Kan den laves i god tid inden den skal bruges og så lunes inden den skal serveres??? Casper - 2012-01-12 16:15:42 smager lækkert med en god vanille is og så brownies til anonym - 2008-02-17 12:01:14 kan den også laves med hindbær |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne