Culottesteg på grill
Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start grillen op, du skal regne med ca 30 minutter med grillstarter før kullene er varme.
Culotten afmærkes, i den spids, hvorfra den kan skæres på tværs af kødtrådene. Culotten skæres fra den afmærkede spids, lidt på skrå. (Culotten er ridset på den led, som den skal skæres). Det er lettest at se, hvordan culotten skal skæres for, imens den er rå. Sæt derfor et mærke (kødpind eller tandstikker) i den ende af stegen, hvorfra der kan skæres på. Culotten ridses og gnides med salt og peber og lægges på den smurte grillrist, stik evt. grilltermometer i culotten og læg låget på. Grill culotten omkring 45 minutter eller til stegetermometret viser 62 grader C. Tag stegen ud og pak den ind i folie, lad stegen hvile ½ time eller mere inden den skæres ud. Tips: Temperatur: 55-60 C rødt/rosa 60-65 C svagt rosa 65 C gennemstegt |
|
Opskriften er vist 102310 gange,
og udskrevet 3412 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (28 stemmer) |
|
Kommentarer frederikbbq - 2011-08-01 09:46:25 den er god anonym - 2011-06-26 23:45:25 Put den i et ildfast fad kom en masse suppeurter i og lidt vand salt og peber lad den stege en times tid,og lad den hvile mens du laver en lækker sovs af de siede urter en slat fløde gør det ikke ringere Hans.E Dorthe - 2010-06-28 10:56:55 Når vi laver culottested på grillen, ligger vi den på ved inddirekte stegning, når kullene er hvide, lader den stege ca. 30 min, tager den af, ligger den afdækket i ca. 15-20 min, ligger den så igen på grillen ca. 30, herefter af og trække 15-20 min. inden den skæres ud, således bliver den perfekt mør og meget saftig. ninnapigen - 2009-07-14 17:46:26 prøv at skær små lommer i stegen og sæt hvidløgsfed i. Gerne mange fed! anonym - 2009-06-23 08:46:01 rigtig lækkert, god ide med at sætte kødnål i spidsen hvor man skal skære fra, super, Stefan - 2008-05-05 14:05:37 Prøv eventuelt at marinere stegen ind i engelsk sauce |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne