Ovnstegt okseculotte
Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Culotten afmærkes, i den spids, hvorfra den kan skæres på tværs af kødtrådene. Culotten skæres fra den afmærkede spids, lidt på skrå. (Culotten er ridset på den led, som den skal skæres). Det er lettest at se, hvordan culotten skal skæres for, imens den er rå. Sæt derfor et mærke(kødpind eller tandstikker) i den ende af stegen, hvorfra der kan skæres på.
Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn. Læg stegen i en lille bradepande og sæt den ind i ovnen i ca. 15 minutter eller til fedtet er gyldent. Tag stegen ud af ovnen. Dæmp ovnens varme til 160 grader C. alm. ovn, drys salt og peber på culotten. Sæt et stegetermometer i stegen. således, at spidsen er i centrum, og sæt stegetermometeret viser 55-58 grader C, det teager ca. 30 minutter afhængig af, hvor rød stegen skal være. Tag stegen ud og pak den ind i folie, lad stegen hvile ½ time eller mere inden den skæres ud. Fransk kartoffelsalat: Kog kartoflerne. Bland ingredienserne til dressingen. Skræl og hak løget fint. Skær kartoflerne i skiver mens de endnu er varme. Læg kartofler og løg i en skål og hæld dressingen over. Lad salaten stå køligt indtil serveringen. Drys persille over til pynt. Server i tynde skiver med en kold kartoffelsalat og blandet grøn salat. |
|
Opskriften er vist 170838 gange,
og udskrevet 5730 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Kirsten - 2008-11-01 07:27:40 Men det afhænger jo nok af oksekødet........vores var ihvertfald mørt og saftigt......ligesom det skulle være....mums |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne