Flæsk i hvidkål med kommen og løg (Valgflæsk)
Hovedingrediens : Svinekød - Svineflæsk Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit hvidkålen meget fint i ca. 2 mm strimler, smid stokken væk. Drys kål og løg med salt, sukker, peber og kommen. Ælt kålen mellem hænderne, så den falder lidt sammen.
Læg halvdelen af kålen i en stor gryde, læg ribbenstegen og bacon herpå og den sidste halvdel af kålen henover så kødet er dækket. Hæld øl og vin på – krydr med salt og peber og læg laurbær ved. Gryden bringes i kog under låg og lad retten småsimre i 1 ½ time. Læg så pølserne ned i gryden og lad dem simre med i yderligere 30 minutter. Så er retten klar til servering. Skær kødet i skiver og læg det tilbage i kålen, spis retten med godt brød og sennep Obs: Pas på, gryden ikke koger tør. Tilsæt evt. lidt vand undervejs. |
|
Opskriften er vist 20992 gange,
og udskrevet 291 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Charles - 2024-10-13 09:14:31 Det smager rigtig godt. Brugte en hjemmelavet øl, måske derfor jeg synes at det var ekstra godt ;-) Tilsatte ikke væske ud over øl og vin, da kålen afgiver en del væske. Brugte en grøntsags- og en svineboullionterning og kun 700 gr ribbensteg men til gengæld 400 gr bacon. Tilsatte ekstra laurbærblade og kommen på 2. dagen Gerda - 2019-12-08 20:18:34 Rigtig godt Per - 2017-11-14 00:24:21 Vi brugte omkring 5 dl. vand undervejs. Niels - 2011-09-12 16:58:58 Den lyder som om den kan blive valgaftenens mest opløftende og nydende, frem for en masse journalistiske fraser. Er de mon betalt pr ord uanset indholdet. Annette - 2007-05-25 08:34:32 ja, den er svær at skrive noget til... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne