Bacon-krondyrmørbrad fyldt med æbler og savie
Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortemørbrad Indsendt af : Sofia Indsendt : Red : |
|
|
Del æblerne i kvarte, fjern kerne- huset og sauter dem et kort øjeblik i smør. Pluk salviebladene af stilkene. Skær en åbning på langs i hver mørbrad, krydr med salt og peber og fyld mørbraderne med æbler og salvieblade. Fold mørbraden godt rundt om fyldet, og snør en køkkensnor rundt om mørbraderne, så den ligner en rullepølse. Brun hurtigt mørbraderne i lidt olivenolie på en pande, og læg dem i et ildfast fad. Dæk mørbraderne med baconskiver og steg dem færdige i ovnen ved 200° C i 12-15 minutter. Lad kødet hvile tildækket i ca. 15 minutter.
Sauter hakket skalotteløg, hvidløg og valnødder i olivenolie, til løgene er klare. Tilsæt hvidvinseddike og lad det koge næsten helt ind. Tilsæt hvidvin og lad det ligeledes koge næsten helt ind. Tilsæt fond og kog det næsten helt ind. Kom fløden ved, og lad det koge i ca. 10 minutter til konsistensen er let cremet. Krydr med salt og peber og smag til med lidt citronsaft. Læg bacon stykkerne til side, fjern snoren og skær mørbraderne i skiver. Skær den grønne del af forårsløgene og skær dem i meget tynde skiver. Fritér dem i varm olivenolie i ca. 20 sekunder, løgene skal tages op lige før den holder op med at syde. Serveres med sauteret spinat, Hasselback kartofler og friske tranebær varmet i honning og smør Tips: Servering: Placer den sauterede spinat midt på tallerkenen. Anret mørbradskiversammen med bacon ovenpå spinaten, omkrans med valnøddesauce og friske tranebær varmet i honning og smør. Server Hasselback kartofler til. |
|
Opskriften er vist 29061 gange,
og udskrevet 1051 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Thomas - Ølstykke - 2009-10-12 15:57:30 Har lige læst den samme opskrift i kogebogen der hedder 100 gode opskrifter til vinter, Jul og Nytår. Jeg skal lave den i aften og glæder mig til at smage det. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne