Festkringle (Sønderjysk)

Festkringle (Sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.hvedemel
2 tsk.sukker
4 æg
60 g.gær
375 g.smør
 
 Fyld:
125 g.smør
100 g.rosiner
125 g.sukker
50 g.sukat
 
 Pynt:
75 g.Perlesukker/Tesukker
1 æg
75 g.mandler
 
Opskrift:
Rør gær ud med sukker og bland det i melet. Kom det blødgjorte smør og de let sammenpiskede æg i melet. Ælt dejen grundigt til den er blank og glat. Sæt den til hævning i ca. 3 timer.

Ælt derefter dejen igennem igen og tril den til en lang pølse, der klemmes flad.


Rør smør, sukker rosiner og sukat godt sammen og fyld det på dejen. Klem godt sammen om fyldet, så det igen bliver til en pølse og læg den på en smurt plade. Skal hæve i ca. 20 minutter.

Efter hævningen pensles kringlen med æg og drysses med sukker og snittede mandler.

Bages ved 225 grader C i 25-30 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 9745 gange,
og udskrevet 205 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu