Festkringle (Sønderjysk)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Rør gær ud med sukker og bland det i melet.
Kom det blødgjorte smør og de let sammenpiskede æg i melet.
Ælt dejen grundigt til den er blank og glat.
Sæt den til hævning i ca. 3 timer.
Ælt derefter dejen igennem igen og tril den til en lang pølse, der klemmes flad. Rør smør, sukker rosiner og sukat godt sammen og fyld det på dejen. Klem godt sammen om fyldet, så det igen bliver til en pølse og læg den på en smurt plade. Skal hæve i ca. 20 minutter. Efter hævningen pensles kringlen med æg og drysses med sukker og snittede mandler. Bages ved 225 grader C i 25-30 minutter. |
|
Opskriften er vist 9745 gange,
og udskrevet 205 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne