Rabarber og hindbær crumble med citron mousse

Rabarber og hindbær crumble med citron mousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.renset rabarber i 1 cm stykker
5 dl.æble juice
200 g.frugtsukker
2 bakkerhindbær eller 1 pose frosne
1 vaniljesukker
 
 Crumble:
65 g.blødt smør
125 g.flor sukker
125 g.speltmel
90 g.mandelmel eller blendede hele mandler
 lidtsalt
 
 Citron mousse:
1 Husblas, blade
100 g.sukker
1 pasteuriseret æg
0.75 dl.citron saft
1 citron revet skal heraf
1.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Alle ingredienser smuldres sammen og trykkes fladt sammen på bagepapir. Bages i ovnen ved 160 grader i 20 minutter til det er let gyldent.

Citron mousse:
Udblød husblas i lidt koldt vand.
Sukker og æg piskes sammen og tilsættes citronsaft og revet citronskal. Blandingen varmes forsigtig under omrøring, til det tykner.

Smelt husblassen i lidt af den varme citron/æggeblanding og bland derefter med resten af citron/æggeblandingen. Køl ned.

Vend flødeskummet forsigtigt i den kolde masse. Stil det hele i køleskab i minimum 2 timer.

Pocherede rabarber:
1 eller 2 dage før koges æble juice, sukker og vanille. Tilsæt rabarber og dæk med låg og sluk for varmen - rabarberne må ikke koge men skal trække i den varme lage. Rabarberne skal være bløde, hvis de ikke er bløde efter første omgang kan der opvarmes igen. Rabarberne køles i minimum 2 døgn i lagen for at få smag.

Rabarberne med lidt lage og hindbærerne anrettes på midten af tallerkenen og drysses med crumblen og citron moussen kugles op og lægges på toppen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarbercrumble

karakterer:
Opskriften er vist 10900 gange,
og udskrevet 187 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu