Bagte rabarber eller jordbær, rabarbersorbet og vanillebrûlée
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
|
|
Rabarber:
Rens rabarberne og del dem i ca. 8 cm lange stykker. Læg rabarberne i et ovnfast fad af passende størrelse og drys en blanding af sukker og vaniljekorn over og fugt dem lidt. Dæk fadet med låg eller folie og damp/bag dem ved svag varme (125°) i ca. 1 time. Når rabarberne er møre, har de dannet en god lage. Jordbær: Rens jordbærrene et kort øjeblik i en skål vand. Tag dem op i en sigte, pil stilken af og purer de 10-12 mindst smukke bær. De øvrige bær marineres i pureen, men undgå at stille jordbærrene på køl før servering. Rabarbersorbet: Kog rabarber, vand og sukker mørt, si og køl af. Frys til sorbet. Vanillebrûlée: Rør mælk, sukker, vaniljekorn og æggeblommer sammen og fyld i de ønskede ovnfaste portionsforme. Bag dem i vandbad under låg i ca. 45 minutter ved 150°. Afkøl brûléerne. Dette kan klargøres i forvejen. Drys et jævnt tyndt lag sukker over brûléernes overflade. Karamelliser brûléerne med gasbrænder og stil dem i isbad. Eller stil dem i isbad og sæt dem under grillen i ovnen, til overfladen er karamelliseret. Servering: Anret evt. jordbær eller bagte rabarber med væde i dybe tallerkener. En god kugle rabarbersorbet og a part vaniljebrûlée |
|
Opskriften er vist 22950 gange,
og udskrevet 389 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Anne - 2008-11-05 16:09:23 I vandbad under låg?? Hvordan det? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne