Dejlig laks med limesauce og ovnkartofler

Dejlig laks med limesauce og ovnkartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lillian

Indsendt :     
Dejlig laks med limesauce og ovnkartofler, billede 4 Dejlig laks med limesauce og ovnkartofler, billede 1 Dejlig laks med limesauce og ovnkartofler, billede 2 Dejlig laks med limesauce og ovnkartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
   
2 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1.5 spsk. Honning, flydende 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 spsk. Limesaft
   
  Kartofler i ovn:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Timian, frisk
1 tsk. Salvie, frisk
0.5 tsk. Rosmarin, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 brev Hollandaise (knorr) Et brev Knorr hollandaise indeholder 22 gram pulver.
2.5 dl. Minimælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Limesaft
   
Opskrift:
Start med kartoflerne, de tager længst tid.

-Bagekartoflerne skrælles og skæres i både. vendes med olie og krydres med friskhakket timian, salvie, rosmarin, salt og peber og lægges på en bageplade med bagepapir. Sættes i ovnen i ca. 1½ time ved 200 grader C. alm. ovn. Hold øje med at de ikke bliver sorte og vend dem efter en time.

-Laksefiletterne lægegs i et ildfast fad. Dijonsennep, honning og limesaft blandes og smøres på laksen. Krydr med salt og peber. Sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

-Varm olivenolien en gryde og rør saucepulveret ud heri. Tilsæt mælk og limesaft. Kog saucen efter anvisningerne på pakken.

Server laksen med kartoflerne og saucen og en god salat.

Tips:

Ovntemperaturen kan naturligvis variere. Hvis ovnen har varmluft bør både laks og kartofler have 175 grader C.





karakterer:
Opskriften er vist 114517 gange,
og udskrevet 3038 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12995 (3094 kcal)
KJ pr. Pers. 3248 (773 kcal)
Vægt ialt 2193 gram
Vægt pr. Pers. 548 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 592 KJ (141 kcal)
Protein 8.9 gram
Fedt 7.2 gram
Kulhydrat 10.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-26 17:11:49
Super god laks. Vores laks var også med skind og det gjorde ikke noget. Opskriften på laksen kan klart anbefales.

  -   2012-01-10 19:16:24
hold da op hvor smagten den godt, selv ungerne fandt laksen rigtig lækker - skyldes klart den lidt søde smag af honning :-)

  -   2008-05-21 13:02:45
det bliver også en god laks hvis den bliver pakket i staniol. Det holder lidt mere på smagen. Og det gør bestemt ikke noget at der er skind på laksen