Oksefrikasse

Oksefrikasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksefrikasse, billede 4 Oksefrikasse, billede 1 Oksefrikasse, billede 2 Oksefrikasse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 gram Oksebov uden ben
15 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
1 Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Kødet skylles grundigt i koldt vand, tørres og dækkes med kogende vand tilsat salt. Kødet koges sagte under låg ca. 1½ time.

I ½ liter af suppen koges blomkål og ituskårne gulerødder møre.

Bælgede ærter koges med de sidste 5 min.

Blomkålen anrettes hel sammen med det udskårne kød. Saucen jævnes og smages til. Hakket persille gives et opkog deri. Stuvningen hældes over kødet.

Kartofler serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 38154 gange,
og udskrevet 706 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12998 (3094 kcal)
KJ pr. Pers. 2166 (515 kcal)
Vægt ialt 4110 gram
Vægt pr. Pers. 685 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 316 KJ (75 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 3.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-11-17 20:30:25
det skal prøves, Tak