Søde Gulerodsboller
Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder Indsendt : Red : |
|
|
Gæren røres ud i lunkent vand. Herefter tilsættes fromage frais, rørsukker og æg, hvorefter blandingen piskes godt sammen. De revne gulerødder, solsikkekerner og alt røres i æggemassen. Til sidst røres melet i, og dejen blandes godt. Dejen lægges på en bageplade med bagepapir på i 10 lige store boller. Bollerne hæver under klæde i 30 minutter og bages derefter i 20 minutter ved 200 grader.
Tips: Der skal bruges meget mere mel end der står i opskriften. Man kan bare bruge cremefraiche i stedet for fromage frais, hvis man ikke har det, kan man også bruge tykmælk. Det behøves ikke at være rørsukker. De smager også udmærket uden solsikke kerner. Man kan dele boller i mere end 10, for de bliver ret store. |
|
Opskriften er vist 21841 gange,
og udskrevet 384 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Kirsten - 2011-10-18 12:43:09 Jeg har brugt 600 g hvedemel, som jeg sigter i dejen, og creme fraiche i stedet for fromage frais, og jeg synes, bollerne er perfekte. Der bliver 16 pæne boller af denne portion. Ulla Outzen - 2010-01-12 17:26:29 De er bare rigtig gode... Jeg kom 100 g havregryn i og lidt extra gulerødder og solsikkekerner... De er fantastiske.. anonym - 2009-09-26 21:51:37 Kanon opskrift. Kollegaerne på arbejde er helt vilde med dem! Jannie - 2009-02-02 22:35:34 Man behøver ikke at bruge mere mel end det der står i opskriften. Jeg har bagt dem mange gange og de bliver super gode. Man kan også bruge græskarkerner i stedet for solsikkekerner. Tine - 2009-01-24 10:19:30 Dejen bliver også rigtig god, hvis man erstatter noget af melen med rugmel eller andet groft mel. Rigtig dejlige lette og saftige boller - også dagen efter |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne