Hvedeknopper uden gær
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: St. Bededag Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland mel med sukker,salt og bagepulver i en skål. Skær smørret i mindre stykker og findel det i blandingen. Hæld vandet i skålen. Rør dejen sammen. Ælt dejen godt igennem til den er blød og smidig.
Dejen formes til 12 lige store boller. Disse lægges i en bradepande, det er vigtigt at hvedeknopperne ligger tæt, hvis de skal opnå den karakteristiske form. Bradepanden må helst have høje sider. Pensles med vand og sættes derefter i en 200 grader C varm ovn i ca. 25-30 minutter. Hvedeknopperne skal kun brunes ganske let, og de må ikke danne kraftig skorpe. Efter afkøling skæres hvederne igennem og ristes med den over-skårne side opad ved varmluft+grill i ca. 10 min. - til de er gyldne og sprøde. Tips: Disse hvedeknopper er ikke på højde med hvedeknopper lavet på gærdej, men er et godt alternertiv til dem som ikke kan tåle gær. |
|
Opskriften er vist 47552 gange,
og udskrevet 814 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Gitte - 2014-11-07 16:20:33 Meget tunge boller. Smager lidt af "crumble". Det smager dog godt, men bare ikke når man vil have lette boller til morgenmaden ;-) Carla - 2011-05-27 10:42:50 Rart med denne opskrift, da jeg er multiallergiker og ikke kan tåle gær. Da jeg også er allergisk for hvedemel, brugte jeg speltmel, hvilket faktisk blev rigtig godt MiaC - 2011-05-19 11:31:22 Jeg tilsatte 1 ekstra spsk sukker, tilføjede 2tsk kardemomme, 50g ekstra smør, og erstattede den ene dl vand med mælk, så der var 4dl lunken vand, og 1dl mælk. De blev super gode. Har gemt opskriften efter denne lille finjustering, og den vil blive brugt fremover til st. bededag. Dejlig nem og ligetil. Bente - 2007-05-04 15:45:42 hvederne var "lette" og smagte godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne