Pærekage med marcipan
Hovedingrediens : Frugt - Pærer Indsendt af : madpigen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl de faste modne pærerne, skær dem i kvarte og fjern blomst, stilk og kernehus. Skær pærerne i stykker (ca. 2 x 2 cm) og vend dem straks i citronsaft.
Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel, bagepulver og kardemomme. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med mælken. Vend groftrevet marcipan og dernæst pærestykker og citronskal i dejen. Beklæd en bradepande (ca. 3 x 30 x 37 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Drys overfladen med sukker og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter. Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist. Tips: I stedet for friske pærer kan man anvende 1 dåse pærer, ca. 825 g. Lad pærerne dryppe af i en sigte. Kagen kan opbevares i køleskabet til næste dag. |
|
Opskriften er vist 86414 gange,
og udskrevet 2629 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Sonja - 2016-10-03 11:48:32 Er kagen fryseegnet ??????? Stefanie - 2015-07-31 19:20:48 En super god kage. Kan virkelig anbefales Per - 2014-09-21 20:51:09 Kunne evt. bruge kanelsukker til drys i stedet for sukker Ep - 2011-10-17 08:49:31 Den skal bage noget længere, den nåede at blive tung. Så den måtte smides ud. Karina - 2011-09-21 20:04:32 Super god kage. Kan vel være det samme hvor den er fra, så længe folk får glæde af den :) linda - 2011-02-06 14:06:52 Super god kage, rigtig god med crem fraiche ;) Polle - 2010-09-29 15:25:05 Så må Arla jo ha nuppet den fra hende. Anna - 2010-02-23 21:53:30 Den skulle have væsentligt længere tid i ovnen, da jeg bagte den. anonym - 2009-10-05 07:22:28 Kan man ikke bruge æbler også.????? Line - 2009-02-07 15:23:46 Man kan sagtens bruge dåsepærere i stedet for modne pærere :) Men super god kage! Hele familien elskede den! Kristina - 2008-06-28 14:55:55 Du har da vist glemt at skrive kilde på? Den samme opskrift findes på arlas hjemmeside. bølle - 2007-09-15 14:21:48 Rigtig god kage... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne