Kage med rabarber

Kage med rabarber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 14 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kage med rabarber, billede 4 Kage med rabarber, billede 1 Kage med rabarber, billede 2 Kage med rabarber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
700 gram Rabarber, renset vægt
40 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
Opskrift:
Smør, sukker og æggeblommer røres sammen. Mel sigtes med bagepulver og tilsættes skiftevis med mælken. Dejen bredes ud i en smurt bradepande 38 x 24 cm. Bagetid ca. 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.

Rabarberne renses og skæres i skiver, lægges på den forbagte dej, drysses med sukker, vanillesukker og maizena.

Æggehviderne piskes stive, halvdelen af sukkeret drysses i, mens man stadig pisker. Resten af sukkeret blandes med vanille og tilsættes på én gang til sidst, hvorefter kokosmel røres i.

Kagen bages videre i ca. 15 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 63888 gange,
og udskrevet 1230 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26946 (6415 kcal)
KJ pr. Pers. 1924 (458 kcal)
Vægt ialt 2449 gram
Vægt pr. Pers. 174 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1100 KJ (261 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 11.8 gram
Kulhydrat 36.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-06-05 17:55:14
Rabarberkager må gerne være lidt friske, men denne her syntes jeg blev for sur. Der skal enten mere sukker til rabarberne eller også skal der mindre rabarber i. Efter marengsen er kommet på gav vi den 30 minutter ved 180 grader, altså dobelt op af tiden anden gang i ovnen.