Simnelkage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Lissi Petersen Indsendt : Red : |
|
|
Ovnen forvarmes til 150 grader.
En 20 cm springform beklædes med bagepapir. Papiret smøres og drysses let med mel. Smør og sukker piskes lyst og let. Æggene tilsættes gradvist. Sigt mel, bagepulver, allehånde, ingefær, nellike, kanel, malede mandler og ½ tsk salt ned i en stor røreskål. Tilsæt dernæst korender, rosiner samt appelsin- og citronskal. Rør blandingen godt sammen. De tørre ingredienser røres sammen med æggemassen sammen med Grand Marnier. Hæld halvdelen af dejen i formen og glat overfladen med bagsiden af en ske. Bordpladen drysses let med flormelis. Udrul 200 g af marcipanen til en 19.5 cm cirkel. Læg marcipancirklen oven på dejen i formen og kom resten af dejen ovenpå. Glat overfladen med bagsiden af en ske og lav evt. en mindre fordybing midt i kagen (Dette gøres for at undgå at kagen hæver skævt op). Bag kagen i 1½-2 timer. Prøv evt. med en strikkepind, om kagen er helt gennembagt. Tag kagen ud af formen og lad den køle af på en bagerist. Fjern forsigtigt bagepapiret. Bordpladen drysses igen med flormelis. Udrul 200 g marcipan til en 20 cm cirkel. Rids et ternet mønster på cirklen med en lille kniv. Abrikosmarmeladen kommes i en lille gryde og smeltes langsomt sammen med 2 spsk vand. Kagens top og sider pensles med den smeltede marmelade. Læg marcipancirklen præcist på kagens top. Resten af marcipanen skære i 11 ensartede stykker som trilles til kugler. Sæt de små kager fast langs kagens kant med lidt marmelade. Tryk kuglerne let flade med en paletkniv. Stil kagen under ovnens grill i 1-2 min., til marcipanen er ganske let gylden. Stil kagen på en papcirkel, der er dækket af alufolie. Sigt flormelissen ned i en lille skål og rør den til glasur med citronsaften. Glasuren kommes i en sprøjtepose og der skrives forsigtigt "simnel" midt på kagen. Tips: Forberedelsestid 50 min. Tilberedning 2 timer. |
|
Opskriften er vist 4748 gange,
og udskrevet 82 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne