Fyldt hvidkål med sur-sød sovs

Fyldt hvidkål med sur-sød sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bente

Indsendt :      Red :
Fyldt hvidkål med sur-sød sovs, billede 4 Fyldt hvidkål med sur-sød sovs, billede 1 Fyldt hvidkål med sur-sød sovs, billede 2 Fyldt hvidkål med sur-sød sovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fars:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Allehånde, stødt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
  Sovs
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
8 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

8 dl. Kogevand fra kålen 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
225 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Hvidkålshovedet deles i 4 kvarte igennem stokken. Stokken fjernes på hvert stykke. De 4 stykker deles igen på langs, og snittes derefter i tynde skiver på tværs.

Hvidkålen kommes i en 7 l gryde, som tilsætes ca. 1.5 l vand og salt og bringes i kog.

Fars:
Det hakkede svinekød røres med vand, æg, løg og krydderier. Farsen kan evt. hvile en ½ time.

Kålen koger ca 1 kvarter. herefter røres lidt i kålen så den falder lidt sammen, og der laves fordybning i kålen, og farsen fordeles lidt ad gangen ud i grydens bredde, samtidig med at lidt kål fordeles over farsen således at der til sidst er et lag kål nederst og øverst med fars i midten. gryden bringes i kog og koger yderligere ca ½ time.

Sovs:
Herefter laves sovsen. margarinen smeltes og der tilsættes mel, som røres godt sammen, hvorefter der lidt efter lidt tilsættes kogevand fra hvidkålen og eddike imens der røres godt, sukker tilsættes lidt ad gangen således at man smager til efter behag evt. med lidt salt.

Tips:

Såfremt der ikke er 8 dl kogevand tilbage når kål og fars er færdig, tilsættes evt. lidt mere kogende vand i gryden så der bliver nok til sovsen.





karakterer:
Opskriften er vist 94912 gange,
og udskrevet 2557 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14186 (3377 kcal)
KJ pr. Pers. 3546 (844 kcal)
Vægt ialt 4199 gram
Vægt pr. Pers. 1049 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 337 KJ (80 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 11.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-03-19 18:25:49
Min mor lærte, hvor hun tjente på Stevns, at det kål man havde fjernet blev brunet som til brunkål, farsen i det udhulede kål, låget fra kålen på og så koges det. Serveres med den brunede kål til og sursød sovs og kartofler.

  -   2022-01-22 16:30:47
Sådan fik vi det i min barndom, med fars pakket ind i kålblade og kogt. Sur/sød sovs og dertil det kogte hvidkål og sigtebrød (flutes). GUF

  -   2021-02-02 00:23:36
Nogle af jer har fuldstændig ret, min mor lavede tit fyldt hvid kål og som navnet siger fylder man et hvidkålshoved med fars. Altså udhule et hvidkål fyld op med fars put self al det udhulede hvidkål i gryden også og så låg på kålhoved og koge koge mums, og ja dertil sursødsovs, kæft det godt

  -   2013-10-19 10:08:38
Denne ret har intet med fyldt hvidkål, at gøre det ligner mest af alt en ret som bliver laver i Grækenland på en eller anden Taverna. Fyldt hvidkål lave af et helt hvidkål som er udhulet. Hvidkålen blanchere og de yderste blade tages af, og det øverste del skæres af, herefter udhuler man kålen og fylder den med en rørt fars

  -   2010-05-16 21:15:46
Jeg laver tit denne ret, men efter jer har delt hvidkålet i 4 giver jeg dem et hurtigt opkog, ligger det i en brade pande sammen med med den rørte fars lag på lag og kommer den i ovnen, til hvidkålen er mør...lidt nemmere, syntes jeg :-)

  -   2009-02-17 08:31:00
Når jeg laver fyldt hvidkål, skærer jeg "toppen" af hvidkålen, udhuler det og kommer farsen inden i. Denne ret vil jeg ikke kalde fyldt hvidkål!

  -   2009-02-11 10:41:15
God og anderledes hvidkålsret - studsede lidt over de mange løg i farsen og den megen sukker i sovsen. Fulgte dog opskriften bortset fra, at jeg brunede hvidkålen i fedtstof og krydrede den, før jeg tilsatte vand og ang. sovsen brugte jeg ikke nær så meget sukker.Lavede retten i stegegryde.

  -   2009-02-09 16:22:33
Det hele er nemmere "at styre" hvis man benytter en sauter-pande med låg.