Fyldt and med lynstegt ingefær, salvie og rabarber

Fyldt and med lynstegt ingefær, salvie og rabarber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 ænder (a 1½ kilo)
2 rødløg
1 helt hvidløg
1 bundtSalvie, frisk
225 g.frisk ingefær
4 rabarber
 salt
 peber
 olivenolie
 
 Sauce:
1 vinglas marsala
 fond
 
Opskrift:
Til fyldet hakkes løgene groft, og hvidløget halveres. Riv det meste af salvien ned til løg og hvidløg. Riv ingefæren groft. Skær de bitre ender af rabarberne og hak dem groft. Gem den sidste tredjedel af rabarberne. Krydr med salt og peber og bland ingredienserne godt.

Fyld ænderne med fyldet. Hak halsene i stykker. Overskydende fyld lægges sammen med halsene og indmaden under ænderne. Gnid ænderne med salt, inden de stilles i ovnen. De skal stege i 2½ time ved 170 grader. Man kan hælde fedt fra undervejs.

Efter 2½ time tages ænderne ud af ovnen. Fjern gumpen og tag fyldet ud. Lad ænderne hvile, mens sauce og garniture laves.

Stil bradepanden med fyldet på en kogeplade og skru helt op. Kog bradepanden af med marsala. Tilsæt lidt fond. Når saucen er kogt ind, hældes den igennem en si.

Skræl et stykke ingefær og snit det i meget tynde skiver. Læg skiverne i et lag på en varm stegepande med olivenolie. Steg ingefærskiverne sprøde. Hak dernæst rabarber fint og steg stykkerne sprøde. Drys til sidst salvieblade hen over ingefær og rabarber. Læg rabarber, ingefær og salvie til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

Tips:

Fyldet skal ikke spises bagefter, det skal bare give smag til ænderne og saucen.





karakterer:
Opskriften er vist 8895 gange,
og udskrevet 166 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu