Solskinsbrød

Solskinsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Guffelhornet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
20 g.gær
5 dl.vand
2 spsk.olie
3 revet gulerødder
0.5 dl.rugkerner
1 dl.solsikkekerner
 hvedemel
2 tsk.salt
 
Opskrift:
kog rugkernerne i ca. 3 dl. vand og lad dem køle.

Rør gær ud i vand, tilsæt gulerødder, solsikkekerner, rugkerner og olie.
Tilsæt salt.
Tilsæt så meget mel at dejen er let klæbende.
ælt godt gerne 5 min med håndmixer.
lad dejlen hæve - overdække med plastik film - i køleskabet natten over + 1 time på køkkenbordet.

formes til 2 brød og lad dem hæve i 15 min.
bages ved 225g i 10 min derefter skrues ned til 200g hvor de bages i yderligt 20 min
afkøles og spises

Tips:

De får en flot gulig farve pga. gulerødderne - der også gør at brødet holder sig frisk i flere dage. Smager af sol og sommer synes jeg :-)





karakterer:
Opskriften er vist 4680 gange,
og udskrevet 92 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-04-12 22:12:52
Rugkernerne skal kun lige have et opkog,