Budding med brød og smør med rabarber

Budding med brød og smør med rabarber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.rabarber skåret i 2 ½ cm stykker
200 g.sukker
300 g.hvidt brød i tykke skiver og uden skorpe
40 g.blødt smør
3 dl.mælk
1 vaniljestang
4 æg
3 dl.piskefløde
 
 flormelis til at drysse ovenpå
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 180 grader. Læg rabarberen i en gryde med 50 gram sukker og 2 spsk. vand, bring det i kog og lad det simre. Kog det i 5 minutter, eller til rabarberen er mør uden at tabe form. Stil det til side.

Smør brødet med det bløde smør og skær hver skive ud i fire trekanter. Læg et lag af trekanterne, så de overlapper lidt, i et 1,8 liter ovnfast fad. Øs halvdelen af rabarberen på over med en ske, dæk så med resten af brødet og øs resten af rabarberen over til sidst. Bring mælken med vaniljestangen i kog i en gryde, tag den så af varmen og lad det trække i 10 minutter. Imens piskes æggene og resten af sukkeret sammen i en stor skål. Rør fløden i den kogte mælk og hæld den over æggeblandingen. Rør grundigt. Hæld blandingen igennem en sigte ud over brødet og rabarberen. Pres brødet forsigtigt ned i blandingen, så den dækker helt.

Bag buddingen i omkring 45-60 minutter, indtil den har sat sig. Tag den af ud af ovnen og drys den med flormelis, før den serveres.





karakterer:
Opskriften er vist 9230 gange,
og udskrevet 160 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-30 20:05:44
Alle i huset elsker denne dessert. Den bliver lavet hvert år når rababerne titter frem. Må hellere få printet den ud i år