Budding med brød og smør med rabarber
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
|
|
Forvarm ovnen til 180 grader. Læg rabarberen i en gryde med 50 gram sukker og 2 spsk. vand, bring det i kog og lad det simre. Kog det i 5 minutter, eller til rabarberen er mør uden at tabe form. Stil det til side.
Smør brødet med det bløde smør og skær hver skive ud i fire trekanter. Læg et lag af trekanterne, så de overlapper lidt, i et 1,8 liter ovnfast fad. Øs halvdelen af rabarberen på over med en ske, dæk så med resten af brødet og øs resten af rabarberen over til sidst. Bring mælken med vaniljestangen i kog i en gryde, tag den så af varmen og lad det trække i 10 minutter. Imens piskes æggene og resten af sukkeret sammen i en stor skål. Rør fløden i den kogte mælk og hæld den over æggeblandingen. Rør grundigt. Hæld blandingen igennem en sigte ud over brødet og rabarberen. Pres brødet forsigtigt ned i blandingen, så den dækker helt. Bag buddingen i omkring 45-60 minutter, indtil den har sat sig. Tag den af ud af ovnen og drys den med flormelis, før den serveres. |
|
Opskriften er vist 9255 gange,
og udskrevet 160 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (4 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-05-30 20:05:44 Alle i huset elsker denne dessert. Den bliver lavet hvert år når rababerne titter frem. Må hellere få printet den ud i år |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne