Hvid Chokolade delice “kronprinsesseparret”
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
|
|
Kiksebunde:
Smelt smørret, smuldr kiksene og bland begge dele sammen. Fordel kiksemassen i en firkantet form. Bag kiksebunden letgylden 5-10 minutter i en 160 grader varm ovn. Afkøl og stik ud så det passer til den form du har valgt. Rabarbersorbet: Skær rabarberne i mindre stykke, tilsæt sukker. Flæk vanillen, skrab kornene ud og bland med rabarber og sukker. Film skålen og sæt den i vandbad. Når sukkeret er smeltet og rabarberne har smidt saften blendes hele skålens indhold og sigtes gennem en fin trådsigte. Kør til sorbet i en ismaskine. Lav små iskugler med en lille ske og frys dem helt hårde. Hvid chokolade mousse: Udblød husblassen i koldt vand. Smelt den hvide chokolade over vandbad til ca 30 grader. Kog vand og sukker sammen til ?blond karamel?/?tunge bobler eller helt præcist 121 grader celsius. Knug husblassen fri for vand og opløs bladene i den varme sukkersirup Pisk et æg og to æggeblommer sammen. Hæld siruppen i æggene, i en tynd stråle og under konstant piskning. Pisk æggemassen til den har rumtemperatur. Pisk fløden til let skum. Vend chokoladen i æggesnapsen og vend til sidst flødeskummet forsigtigt i. Fyld 8 forme halvt op med den hvide chokolademousse. Læg en rabarbersorbetkugle ned i midten af formene. Fyld op med chokolademousse. Læg forsigtigt bunden på moussen i hver af de otte forme og stil dem med det samme i fryseren. Syltede rabarber: Tag 100 gr rabarber fra og skær i helt små tern. Skær resten af rabarberne i mindre stykker, bland med sukkeret og vanillen og bring det langsomt i kog. Lad det simre 10-15 minutter til rabarberne smider saften. Sigt gennem en fin trådsigte. Koges evt en smule til saften ? når den er kold ? har en sirusagtig konsistens. Hæld den kogende rabarbersirup over den små rabarberstykker og stil koldt. Anretning: Ved serveringen vendes den hvide chokolademousse ud på tallerknerne og de syltede rabarber kommes omkring. |
|
Opskriften er vist 15430 gange,
og udskrevet 241 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne