Kartoffelbåde i ovn

Kartoffelbåde i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Henrik

Indsendt :      Red :
Kartoffelbåde i ovn, billede 4 Kartoffelbåde i ovn, billede 1 Kartoffelbåde i ovn, billede 2 Kartoffelbåde i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Paprika
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
Opskrift:
Krydderierne blandes i olivenolien inden kartoflerne klargøres, så finthakket hvidløg efter behag og krydderi kan afgive noget smag til olien.

Skræl kartoflerne og skær dem i både.
Læg kartoffelbådene i en stor frysepose eller lignende, og ryst den så olie og krydderi fordeler sig på alle kartoffelbådene. Lad kartoffelbådene trække smag i posen.

Klargør en ovn på 200 grader C. alm. ovn.
Fordel kartoffelbådene på en bradepande med bagepapir og sæt den i den forvarmede ovn i ca. 45-60 minutter.

Når kartoflerne har den ønskede kulør, serveres de som tilbehør til oksekød eller lignende.





karakterer:
Opskriften er vist 258816 gange,
og udskrevet 2515 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (55 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6750 (1607 kcal)
KJ pr. Pers. 1687 (401 kcal)
Vægt ialt 1090 gram
Vægt pr. Pers. 272 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 619 KJ (147 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 8.5 gram
Kulhydrat 16.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-10-20 15:35:12
Kan man bruge 2 bradepande i oven på en gang

  -   2021-02-09 10:17:33
Læg dem i vand først - 10 - 15 min. stivelse trækkes ud. Dup dem godt af med viskestykke, og du får sprøde både.

  -   2015-09-14 09:05:35
god kartoffelbåde xD fra din beundrer

  -   2013-02-16 19:40:15
Jeg har benyttet opskriften to gange og resultatet har været perfekt begge gange. Jeg havde ingen paprika men benyttede oregano og chili med held.

  -   2009-11-18 20:11:26
Lækkert. Men prøv også med timian og en anelse chili

  -   2009-09-18 11:31:55
Rigtig god opskrift.Lad kartofflerne vile i posen 20 min. i køleskab.