Fasan i tarteletter

Fasan i tarteletter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

ForretterRet : Forretter - Tarteletter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fasan i tarteletter, billede 4 Fasan i tarteletter, billede 1 Fasan i tarteletter, billede 2 Fasan i tarteletter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 fasan
25 g.smør
 salt
 peber
10 hele enebær
5 dl.bouillon
 
 Saucen:
50 g.smør
1 spsk.hvedemel
2.5 dl.fond
2.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
250 g.champignon
 
12 tarteletter
 hakket persille
 
Opskrift:
Brun fasanen af i en stegegryde i lidt smør, krydr med salt, peber og knuste enebær. Hæld bouillon ved og lad det småsimre ved svag varme i ca. 1 time.

Lad fasen afkøle let og pil kødet af den, kødet på piberne (det yderste led på låret) er for sejt og senet så det lægges tilbage i bouillonen og koges videre til fonden er kogt ned. Fonden sigtes.

Smør smeltes i en gryde, hvedemel røres i og fonden og fløde tilsættes lidt efter lidt under konstant piskning, gives en anelse kulør smages til med salt og peber.
Champignon i skiver tilsættes sammen med fasankødet skåret i tern.

Tarteletterne varmes i 2-3 minutter i ovnen ved 180 grader C, og fyldes med stuvningen.

Pyntes af med hakket persille og serveres varme.





karakterer:
Opskriften er vist 77521 gange,
og udskrevet 1367 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-01-05 08:43:02
Jeg tilsætter mørkt øl og vildtbouillon når fasanerne simrer samt bruner en gang bacon i tern sammen med champignonerne, super god opskrift.

  -   2019-02-20 18:57:51
Uhmmmm - Ikke sidste gang den bliver lavet, brugte kun lidt kulør og et mindre antal enebær. Min mand var begejstret.

  -   2018-11-24 09:52:40
Lækker ret, men drop da kuløren! det er da supertåbeligt, og gør retten langt mindre appetitlig at se på.

  -   2013-10-18 09:08:22
Meget lækker ret, men fed, så jeg reducerede fedtindholdet noget med fedtreduceret madlavningsfløde, droppede smøret, stadig blev det rigtig lækkert, kan klart anbefales.