Hvide asparges med rabarber og lammemørbrad

Hvide asparges med rabarber og lammemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
12 flotte danske asparges
2 rabarber
1 løg
10 purløg gerne med blomster
1 dl.æble­eddike
50 g.sukker
5 peber­korn
1 bdt.estragon eller en hånd­fuld fra haven
1 dl.hønse­fond
2 dl.kalve­fond
4 spsk.estragon­eddike
600 g.lamme­mør­brad
 smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Blad og bund skæres af rabarberne, og de skæres i stykker og kommes i en gryde med eddike, sukker, peber, en knivspids salt og lidt estragon, hvor­efter det gives et opkog (rabarber må ikke koge, da de bliver bløde). Herefter lader man blandingen hvile i cirka 10 minutter.

Aspargesene renses, og bunden knækkes af. Herefter koges de i letsaltet vand i cirka 6 minutter.

Lammemørbraden pudses af for sener og hinder, brunes på en pande og steges færdig i ovnen ved 180 grader i cirka fire minutter.

Løg, estragon og resterne af rabarber­ne kommes på den pande, som har været brugt til at brune lammet. Det brunes let, hvorefter det tilsættes estragon­eddike, dette koges ned, til det karamel­iserer let, hvorefter hønse- og kalvefond kommes på. Det koges ned, monteres med smør og smages til med salt og peber.

Asparges og rabarber lunes i en gryde sammen med lidt løg og purløg kommes på tallerkenen sammen med lam og estragonsauce.





karakterer:
Opskriften er vist 11121 gange,
og udskrevet 213 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu