Boller i selleri
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.
Form farsen til små kødboller med en ske og kog dem ved svag varme 7-8 minutter i ½ l kogende letsaltet vand under låg. Tag bollerne op med hulske og lad dem dryppe af. Gem kogevandet. Skær sellerien i tern på ca. 1x1x1 cm. Kog dem møre i kogevandet fra kødbollerne i 8-10 minutter. Smelt smørret i en gryde. Rør melet i og kom 5 dl kogevand i under piskning. Pisk mælk eller fløde i og lad saucen koge nogle minutter. Smag til med salt og peber. Kom kødboller og selleri i saucen og varm dem igennem. Serveres med kogte kartofler og evt. persille. Tips: Jævn evt. saucen med en meljævning af mel og mælk og undlad smørret, hvis retten ønskes mere mager. |
|
Opskriften er vist 381511 gange,
og udskrevet 11749 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (103 stemmer) |
|
Kommentarer Peter F. Nielsen - 2022-11-20 17:51:34 Altså - kogning af kødboller: - så snart de flyder! skal de op af kogevandet.. basta - ellers bliver de nærmest gummi-agtige.. så kig i gryden istedet for telefonen.... ;-) Åse - 2019-03-04 10:43:14 Kan retten fryses ? vibeke pedersen - 2017-10-08 12:43:57 dejlig gammel ret, som jeg tror der er alt for få der laver fra bunden af. Selleri er lige i tiden(først i oktober meget saftige og smagfulde. OK Ok Louise - 2013-10-14 17:48:15 Jeg laver altid ekstra selleri og spiser ikke noget til andet end godt med skøn selleri :-) Ole - 2012-01-31 18:30:46 Der er kun sellerien der giver smag til denne ret, derfor kan den tåle noget knald. Bruger selv krydderurter i farsen, en håndfuld basilikum blade giver ikke noget særligt, man kan udemærket bruge hele portion basilikum man køber, evt andre krydderurter kan benyttes, alt efter smag og behag. Til sovs bruger jeg ½-1 dl god olivenolie samt mel. Sovsen skal osse beriges med rigelig krydderurter, samt revet muskatnød. Her i huset kan vi ikke forestille os andet end kartofter til. Er du i tvivl om der er tilstrækkelig med krydderi i farsen så kog en lille bolle og smag på den. Som med alt andet i et køkken så er smag og behag meget forskellig, men grisekødet smaget ikke af noget, så godt med krydderi, næste gang prøver jeg med lammekød Nordjylland - 2011-02-11 17:16:07 Vi bruger en eller 2 skiver godt rugbrød Gurli. - 2009-11-20 10:18:43 Det smager rigtigt godt det er gameldags dansk mad guf guf.Jeg lavede en opbagt sovs og brugte bolle/sellerig vandet til sovsen super godt. Niels Jermiin Nielsen - 2007-10-22 15:07:56 Det er rigtigt med Maizena - men det allernemmeste er at bruge Det er rigtigt med Maizenas sovsejævner! Danny - 2007-10-16 15:17:03 Man kan med fordel bruge marizena til at jævne sovsen med så slipper for smør (og så er det lidt hurtigere at lave sovsen) mette - 2007-08-02 20:40:52 den er meget nen at lave, men mangler en tid over hvor langt tid den tager at lave. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne