Panna Cotta med bagte jordbær og rabarber
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
|
|
Panna Cotta:
Udblød husblassen i en stor skål med rigeligt koldt vand. Læg bladene i vandet et for et, så de ikke klistrer sammen. Lad husblassen udbløde i mindst 10 minutter, og skift gerne vandet undervejs. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, gem den tomme stang, den skal bruges til at komme ved rabarberne. Kog piskefløde, sukker og vaniljekorn op i en gryde under omrøring. Tag de udblødte husblasblade op af vandet og tryk dem let fri for vand. Tag gryden med piskefløde væk fra kogepladen, og smelt husblassen i den varme fløde. Bland fløde 9% i den varme piskefløde i gryden, og hæld hele grydens indhold gennem en sigte. Tilsæt evt. rom, og fordel fløden i 6 små aluforme. Lad Panna Cottaerne stivne i køleskabet. Bagte rabarber med jordbær: Stil ovnen på 200 grader. Rens rabarberne og skær dem i stykker på 1½ cm. Læg dem sammen med den tomme vaniljestang i et ildfast fad og drys med sukker. Dæk fadet med alufolie, og bag rabarberne i 20 minutter. Smag på rabarberne, og tilsæt evt. mere sukker. Lad dem køle af, og stil dem i køleskabet, til de skal serveres. Jordbær: Skyl jordbærrene med stilken på. tag halvdelen fra til pynt. Skær stilken af resten af jordbærrene og skær dem i kvarte. Opbevar jordbærrene i køleskab til de skal bruges. Servering: Skær kanten på Panna cottaerne løs med en lille kniv. Slå formen ned på hver sin tallerken, og stik et par huller i hunden af formen med en lille skarp kniv. Vend de kvarte jordbær med de kolde, bagte rabarber, og anret blandingen rundt om Panna cottaerne. Flæk de jordbær der er taget fra til pynt fra spidsen mod stilken, men uden at skære dem helt over. Anret jordbærrene på tallerknerne rundt om Panna cottaerne ved at stille dem på stilken og presse dem lidt op. |
|
Opskriften er vist 13306 gange,
og udskrevet 239 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne