Kammusling med rabarber

Kammusling med rabarber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
12 store kammuslinger
3 stilkerabarber
0.5 bdt.estragon
0.5 bdt.kørvel
2 små bananskalotteløg
24 spiselige blomster (mellemstørrelser)
4 faste tomater (til concassé)
40 g.sukker
1 spsk.balsamicoeddike
2 spsk.olivenolie
 Salt
 hvid peber
 
Opskrift:
Kammuslingerne ordnes og den lille muskel som sidder på siden af muslingen fjernes. Rabarberne skylles og skallen fjernes med en skarp kniv.

Rabarberne skæres i grove klodser og drysses med sukker. Derefter skal du give dem et lille opkog men kun kort, da de kan trække eftervarme i gryden.

Estragon og kørvel skylles og plukkes i små buketter. Skalotteløg skæres i meget små tern.

Tomatconcassé:
Faste tomater gives et lille tværgående snit i toppen. Derefter kommes de kogende vand i 5 sek. og derefter op i isvand (meget vigtigt). Skallen fjernes og tomaten deles i kvarte. Huset fjernes og kernerne gemmes. Tomatkødet skæres i tynde både og derefter i tern.

Kammuslinger steges i olivenolie på en varm pande ca. 30 sek. på hver side, derefter lægges de i en skål og krydres med salt, peber og lidt olivenolie.

Rabarberkompotten tilsættes ca.10 kronblade estragon, lidt skalotteløg og anrettes i små øer på tallerkenen, kammusling ovenpå en kørvel blomst øverst.

Tomatconcassén krydres med salt, peber, de sidste skalotteløg, olivenolie og balsamicoeddike. Dette anrettes forsigtigt som en streg mellem muslingerne.

De spiselige blomster lægges tæt på kanten af tallerkenen.





karakterer:
Opskriften er vist 12355 gange,
og udskrevet 218 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-12 22:02:16
du har i sandheden udviklet en rigtig flot ret, jeg ville helt sikkert lave den en dag. kan godt lide at du både arbejder med krydderurter, kammusling, grønsager og blomster. jeg er glad for at der er flere og flere som opfinder retter i den norlige natur kh Emil H.M