Belgiske vafler med gær og øl
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smeltes i en gryde, mælk, fløde og øl tilsættes og væsken varmes til max være 37 grader C inden gæret smuldres i og røres ud i mælkeblandingen.
De tørre ingredienser vejes af og blandes sammen inden mælkeblandingen røres i lidt efter lidt. Del æggene forsigtigt i blommer og hvider. Hviderne gemmes til senere hvor de skal piskes stive. Æggeblommerne piskes i dejen og den stilles nu til hævning et lunt sted 1 time. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen og dejen er nu klar til bagning. Ca. 7 cl. dej pr. vaffel 4-5 minutter på fuld effekt 200 grader C. Tips: Serveres varme, evt med vanllieis og lidt syltetøj, eller med frugtmos og flødeskum! |
|
Opskriften er vist 87889 gange,
og udskrevet 2433 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (195 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne