Æble/sveske clafoutis

Æble/sveske clafoutis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

HøjtidMortens aften

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :     
Æble/sveske clafoutis, billede 4 Æble/sveske clafoutis, billede 1 Æble/sveske clafoutis, billede 2 Æble/sveske clafoutis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.madæbler
2 tsk.sukker
 smør og hvedemel til fadet
200 g.svesker uden sten
 
 Dej
150 g.hvedemel
150 g.sukkeret
 nipsalt
5 æg
3 dl.sødmælk
1 dl.calvados
 
 flormelis
 
 flødeskum af 3-4 dl piskefløde
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn.

Smør et ildfast fad med smør og drys det med mel. Bank det overskydende mel af. Skær æblerne i smalle både og drys dem med de to tsk. sukker og fordel dem og sveskerne i fadet.

Pisk ingredienserne til dejen grundigt sammen og hæld den over frugten.

Bag kagen i ca. 40 min.

Tag den ud, skru op på 200 grader C. alm. ovn, drys kagen med flormelis og bag den i yderligere 5-7 min.

Server kagen, mens den er varm/lun, med iskoldt flødeskum til.





karakterer:
Opskriften er vist 24152 gange,
og udskrevet 384 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-03 22:25:07
Vi bage den i et tærtefad 27 cm. i diameter, vi kasserede omkring 1 dl. dej, men ellers passede det perfekt.