Skvaderkålstærte
Indsendt af : mad-pigen Indsendt : Red : |
|
|
Tærtedej:
Melet, sesam og saltet blandes sammen. Smørret skæres i tynde skiver og smuldres i meles med fingerspidserne. Vandet tilsættes og dejen æltes til en tyk fast dej. Lad dejen hvile 10 min. i køleskabet. Rul dejen ud på et let melet bord til den har form som en stor cirkel. Læg dejen i en smurt tærteform og tryk den let fast rundt i kanten. Lad så dejen hvile mindst en time i køleskabet. Dette forhindre at dejkanten skrider under forbaningen. Den køleskabskolde tærtebund pensles med æg, og forbages i ca 10 min i en 200 grader forvarmet ovn. Fyld: Skvaderkålen og nælderne skylles, og deles i småblade. Lad dem dryppe godt af i en sigte. Løget finthakkes og småsnurre i olien i 4-5 min uden at brune. Løg og skvaderkål fordeles over den forbagte tærtebund. Æg, creme fraiche, salt, peber og osten piskes sammen. Ægge/ostemassen hældes over tærten og bages i ca 30 min. ved 200 grader. Tips: Tærten kan evt. pyntes med skiveskårne tomater rundt i kanten, før den bages. Hvis man ikke har mulighed for at finde skvaderkål og nælder, kan samme opskrift også sagtens bruges med spinat eller alle former for salat. |
|
Opskriften er vist 5411 gange,
og udskrevet 110 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer gerda - 2008-04-26 01:00:51 Den er bare god , har brugt den til eftermiddags te um um gerda - 2008-04-22 13:43:49 Den er bare god . Jeg har dog valgt ar bruge tomat skiver og lidt chilli i stedet for for spegepølsen mad-pigen - 2007-03-29 21:24:54 Hov, undskylder meget fejlen i opskriften. Der er selvfølgelig ikke noget der hedder skvaderkål men SKVALDERKÅL :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne