Blomkåls-pakoras

Blomkåls-pakoras, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 blomkålshovede
2 dl.kikærte-mel eller udblødte kogte kikærter som er blendede
1 tsk.spidskommen
1 tsk.chili/cayennepeber
1 tsk.gurkemeje
1 tsk.garam marsala
0.5 salt
 evt.persille
 vand
 olie til friturestegning
 
Opskrift:
Lav i en skål en dej af krydderier, kikærtemel (eller kikærter, der er pulveriseret i en blender) og vand. Konsistensen skal være som en lidt tyk pandekagedej. Man kan snildt forøge krydderimængden hvis man ikke er bange for stærk mad og det er lækkert at blande hakket persille i dejen - eller drysse det over efter pakorasne er stegt.
Blomkålshovedet deles i buketter á ca 3 cm i diameter og dyppes/vendes i dejen.
Olien varmes op i en gryde, og de dej-svøbte blomkålsbuketter lægges ned i olien 4, 5 ad gangen afhængig af hvor stor gryden er og frituresteges et par minutter. De skal være dækket af olien og må ikke ligge for tæt når de steger.
Pakoras kan serveres varme eller lunkne. De anvendes som snacks til cocktails, men kan også bruges som tilbehør til forskellige indiske retter.
Man kan bruge alle mulige slags grøntsager men blomkål eller broccoli smager bedst!
det er en god idé at lave en dip á la relish til eller bare servere dem med Sweet Chili, fås i alle grønthandlere på flaske





karakterer:
Opskriften er vist 17252 gange,
og udskrevet 264 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu