Laksesalat
Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks Indsendt af : HH Lanzarote Indsendt : Red : |
|
|
Bring let saltet vand i kog med et par peberkorn, et par nelliker og en stump citronskal. Kom lakseskiverne i gryden, stadig under fuldt blus, og når vandet begynder at koge igen: Tag gryden af og kom en lille sjat koldt vand i. Lad laksen stå i vandet 10 - 15 min. Tag den op til afkøling, evt i køleskabet og evt. til dagen efter.
Bland mayonnaise og piskefløde godt til en konsistens som “tyk hvid sovs”. Smag til med en smule Dijon sennep (smagen skal kun lige anes) og lidt salt samt evt citronsaft. Pil benene og skindet fra laksestykkerne og del laksekødet op i to typer: De fine og rene ca. 2cm x 2 cm. og alt det “smuldrede” (inkl. det grå fedt). Den smuldrede portion lægges i mayonnaisen og piskes/blendes til det er helt integreret i sovsen. Bliver sovsen for tyk kommer du lidt mere fløde i. (Smag evt. igen sovsen til) Vend de regulære laksestykker i og server pyntet efter de muligheder du har, f.eks. med salatblade, citron vifter, lidt rejer - det er op til dig. Tips: Velbekomme - men det er en kaloriebombe! |
|
Opskriften er vist 58589 gange,
og udskrevet 622 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Stella - 2010-08-20 16:55:45 Det er en rigtig god laksesalat - blot er jeg i tvivl om, hvad piskefløde 22% er??? Cath - 2010-04-28 14:10:29 dejlig salat, men prøv at bruge creme fraiche og smag til med fløde og majonaise, så bliver den ikke så fed. Smager også godt med forårsløg i. Server med "nemt grovbrød" fra bagesiden, det opvejer det fede og smager godt sammen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne