Laksesalat

Laksesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

BuffeterRet : Buffeter - Diverse buffetretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : HH Lanzarote

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Fersk laks i 2 cm tykke skiver (Ca. 25 g. rå pr. person)
 
 Til kogning af laksen:
 Et par hele peberkorn
1-2 hele tørrede nelliker
 Et stykke citronskal
 
 Til blanding af salaten:
 Mayonnaise
 Piskefløde
 Dijonsennep
 Salt
 peber
 evt.citronsaft
 
Opskrift:
Bring let saltet vand i kog med et par peberkorn, et par nelliker og en stump citronskal. Kom lakseskiverne i gryden, stadig under fuldt blus, og når vandet begynder at koge igen: Tag gryden af og kom en lille sjat koldt vand i. Lad laksen stå i vandet 10 - 15 min. Tag den op til afkøling, evt i køleskabet og evt. til dagen efter.

Bland mayonnaise og piskefløde godt til en konsistens som “tyk hvid sovs”. Smag til med en smule Dijon sennep (smagen skal kun lige anes) og lidt salt samt evt citronsaft.

Pil benene og skindet fra laksestykkerne og del laksekødet op i to typer: De fine og rene ca. 2cm x 2 cm. og alt det “smuldrede” (inkl. det grå fedt). Den smuldrede portion lægges i mayonnaisen og piskes/blendes til det er helt integreret i sovsen. Bliver sovsen for tyk kommer du lidt mere fløde i. (Smag evt. igen sovsen til) Vend de regulære laksestykker i og server pyntet efter de muligheder du har, f.eks. med salatblade, citron vifter, lidt rejer - det er op til dig.


Tips:

Velbekomme - men det er en kaloriebombe!





karakterer:
Opskriften er vist 58589 gange,
og udskrevet 622 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-20 16:55:45
Det er en rigtig god laksesalat - blot er jeg i tvivl om, hvad piskefløde 22% er???

  -   2010-04-28 14:10:29
dejlig salat, men prøv at bruge creme fraiche og smag til med fløde og majonaise, så bliver den ikke så fed. Smager også godt med forårsløg i. Server med "nemt grovbrød" fra bagesiden, det opvejer det fede og smager godt sammen