Dyrekoteletter

Dyrekoteletter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dyrekoteletter, billede 4 Dyrekoteletter, billede 1 Dyrekoteletter, billede 2 Dyrekoteletter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 hel dyreryg
 smør
 salt
 peber
 
 Sauce:
2 dl.vildtbouillon
1 dl.portvin
2 dl.piskefløde
 
 Tilbehør:
500 g.blandede svampe
200 g.sherrytomater
 
Opskrift:
Pil de groveste hinder af dyreryggen og skær mørbraderne af. Dobbelte koteletter hugges eller saves ud på tværs af ryggen. Skær kødet igennem, før der hugges eller saves. Der bliver 8-9 ca. lige store dobbeltkoteletter. En frossen dyreryg deles lettest, inden den er helt optøet.

Hvis man ønsker enkelte koteletter, saves ryggen om muligt først igennem på langs, hvorefter koteletterne skæres ud på tværs.

Steg koteletterne 3-4 min. på hver side. Drys salt og peber på, når koteletterne er vendt, cherrytomater kan stege med efter koteletterne er vendte. Tages af og holdes varme.

Svampe ristes i det overskydende smør og tages af Kog panden af med vildtbouillon og kog ind til det halve. Tilsæt portvin og kog igen ind til det halve. Tilsæt piskefløde og kog igen ind til det halve, saucen skal have en cremet konsistens, ikke meget sauce men smagfuld.

Sukkerærter eller grønne bønner kan serveres til, evt. også flûtes.

Tips:

Beregn 3 enkelte koteletter pr. person, kotteletter uden ben kan også bruges.





karakterer:
Opskriften er vist 23391 gange,
og udskrevet 390 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu