Autentisk Tom Yum Gung suppe
Oprindelsesland : Thailand Indsendt af : Ask Indsendt : Red : |
|
|
Forberedelse:
Pil rejerne og gem skallerne. Skær galangaen i tynde skiver, skær ingefæren i tynde stave og hak citrongræs, koriander rod, chili og hvidløg groft. Tilberedning: Varm olien op i en gryde, og steg rejeskallerne hårdt i et par minutter, fisk skallerne op, og tilsæt galanga, ingefær, citrongræs, koriander rod, chili og hvidløg, og steg det et par minutter (sørg for at det ikke branker.). Tilsæt bouillon, limeblade, fish-sauce og rørsukker og lad det simre i 15-20 minutter. Halver cherrytomaterne og skær champignonerne i skiver. Tilsæt tomater, champignon og rejer i suppen og lad det koge i ca. 3 minutter. Server suppen og garner med korianderblade. |
|
Opskriften er vist 56541 gange,
og udskrevet 1351 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Ask - 2012-12-26 12:04:25 <B>VIGTIGT!</B> Efter at jeg har lavet denne opskrift, har jeg lært en del om opdræt af tigerrejer, og er kommet frem til følgende: <B>Brug ikke opdrættede tigerrejer!</B> De er pumpet med antibiotika, pesticider og vækstfremmere. Dette er ikke blot usundt at spise, men har også katastrofale konsekvenser for miljøet. På verdensplan har vi mistet 50% (Thailand 80%) af vores mangroveskove på grund af rejeopdræt. Hvis du skal bruge store rejer, skal du sikre dig at de er fanget i havet, eller opdrættede økologisk. Alternativt kan der bruges store grønlandske rejer, jomfruhummer haler, kammuslinger, hummerstykker etc. Carsten - 2012-09-10 21:22:17 Til Kusuma: Jeg kan til dels være enig med dig, for der er hundrevis af måder at lave Tom Yum Gung på. Jeg har selv være i Thailand mere en hundrede gange og hvert sted jeg kommer er suppen forskellig fra hver provins og hver by. MEN hvad om du selv skrev en opskrift, som du synes er den rigtige. I min verden er der for få chili i retten og jeg foretrækker en boullion af kylling istedet for grøntsager. Og så synes jeg at rejerne skal have halefinne på. Kusuma - 2012-07-16 20:18:32 Ærgerligt at se at alle kalder deres thai/asiatisk inspireret supper/retter, for autentisk thai mad. Jeg er selv thailænder og den minder mig slet ikke om den Tom yam goong suppe min mor lavede til os som børn. Jeg kan jo sagtens se at det ikke er autentisk, men andre kan jo blive skuffet over at retten ikke smager som det de har oplevet på fx. en rejse til Thailand. Jeg har smagt på suppen og den smager ok! Dog lidt kedelig for min smag, men dog igen, den vil ifølge mig KUN være thai inspireret. Ask - 2012-04-22 18:17:32 Der skal 1 liter grønsags bouillon i, og der er ikke brug for yderligere vædske. Jens - 2012-03-23 20:55:59 Skal der ikke tilsættes vand til suppen?? Håber jeg får svar. anonym - 2010-12-07 17:07:10 Super lækker suppe - alle krydderierne er ikke nødvendige for en velsmagende supper. 10 point! steen - 2009-11-19 10:01:07 suppen bliver endnu bedre /fyldiger hvis der koges en fong og endelig lime anonym - 2009-08-08 21:18:25 Skønt, nem at lave. Autentisk helt sikkert. En idé kunne være at tilsætte et par tsk'er rød karry-paste. Det giver lige det sidste pift. Lotte - 2009-02-20 10:07:17 Den smager jo både autentisk og godt. Stort 9 tal fra mig! :-) Krnung - 2008-05-16 08:15:35 Opskriftn er rigtig! I Thailand finnes der MANGE måder at lave suppen på! Den er rigtig god! Norge - 2007-05-31 13:26:21 opskriften er ikke autentisk, minus rørsukker & ingefær, og istedet skal der champignon og tamarind i Ask - 2007-03-19 11:17:21 Glemte at suppen smages til med saften af en lime!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne