Brunkager uden sukker (Diabetes)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Fedtfattig opskrift Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mandlerne skoldes, smuttes og hakkes fint.
Hvedemelet, sødemiddel, mandlerne, sukat, potaske og brunkagekrydderi blandes godt. Margarinen smuldres i melet, og dejen samles med æggehviden. Dejen æltes godt igennem og trilles til en ca. 5 cm tyk stang på ca. 25 cm. Dejen lægges på et spækbræt og dækkes til med husholdningsfilm. Dejen stilles i køleskab i mindst 2 timer eller til næste dag. Dejen skæres i tynde skiver der lægges på en bageplade. De brune kager bages ved 200 grader C. alm. ovn på øverste ovnrille i ca. 6 min. Tips: Krydderrier til brunkager er normalt kanel, nelliker og ingefær og et gæt på blandingsforhold til brunkagekrydderi til denne opskrift vil være. 1 tsk. kanel ½ tsk. nelliker ½ tsk. ingefær |
|
Opskriften er vist 129028 gange,
og udskrevet 4494 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (33 stemmer) |
|
Kommentarer Mette - 2016-12-07 17:52:06 Vil absolut ikke anbefale denne til andre, de blev så tørre og kedelige og smagte af ingenting. Jeg havde fulgt opskriften som den stod :( neigaard - 2014-12-06 15:50:30 De smager fantastisk. De er et meget fint alternativ, til alm. sødet småkager, og meget bedre end de sukkerfri småkager, man kan købe. Jeg bagte på 180 gr. varmluft, midt i ovnen, 6-7 min., og potaske kan godt bruges direkte i dejen:-) birde - 2011-12-21 09:29:37 jeg synes de er virkelig gode af diabetes kager at være, jeg kom også ½ portion mere krydderier i som leneb2 foreslog. Karen 19-11-09 - 2009-11-19 15:32:50 De smager ganske fortrinelige jeg undlod sukat men brugte 10 gr rosiner istedet, istedet for æg brugte jeg ½ d vand lykkedes helt fint Helle - 2009-10-13 16:40:21 Man skal lige være opmærksom på at Sukat er kandiseret citronskal så hvis man har sukkersyge bør de undlades. Per - 2009-01-03 17:00:59 Der er jo forskel på ovne, så bliver de brændte må man jo sætte temperaturen ned, eller give dem kortere tid, man kan jo også forsøge sig med at bage midt i ovnen i stedet for øvert. Og tykkelsen på kagerne har også betydning. smb - 2008-12-09 09:29:55 Jeg er sikker på, at fejlen har noget med potasken at gøre. Potaske skal røres ud i koldt vand og kan ikke blandes direkte i melet. Det siger min svigermor ;o) og hun ved sådan noget.... bodil - 2008-12-02 09:04:52 Jeg har bagt dem mange gange og de der har spist dem er glade, for de smager af jul og ingen sammenligning med de købte. Jeg har også mere sukker og krydderier i. LeneB2 - 2007-12-18 10:45:08 Opskriften kan også ses i samme variant på Diabetesforeningens hjemmeside. Jeg prøvede at lave dejen efter at have læst alle kommentarerne, og jeg vil forslå følgende: Tilføj ca. 20 g sukker, forøg portionen af brunkagekrydderi med 50%. Jeg rullede dejen i madpapir for at få den til en pølse, og pakkede den derefter i film. Jeg pressede den sammen, så den blev meget fast og kompakt inden den kom i køleskabet. Bag på 170 grader på næstøverste rille (i min ovn) i 8-9 minutter. Så er de faktisk temmeligt gode. Især hvis man sammenligner med købesmåkager til diabetikere! kamingo - 2007-12-07 00:02:50 I den alm. opskrift for brunekager står der ikke noget om at skal bages på øverste ovnrille, og de skal også kun bages ved 170 gr c. Kan nogen give forklaring på den forskel. Svar udbedes gerne. thlr_1 - 2005-01-01 01:01:01 Det er de værste brunkager jeg nogensinde har bagt og smagt.... SKA slet ikk anbefales... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne