Brownies

Brownies, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Brownie

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Brownies, billede 4 Brownies, billede 1 Brownies, billede 2 Brownies, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
90 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
120 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Smelt chokolade over vandbad.

Smør, sukker og vanillesukker røres, til sukkeret er helt opløst i smørret. Æggene røres i et af gangen. Mel, bagepulver, kakao og flydende chokolade blandes og røres i massen. De grofthakkede valnødder eller hasselnødder tilsættes.

Dejen bredes ud i en lille smurt bradepande ca. 23x33 cm. i en tykkelse af 2-3 cm. Kagemassen bages i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i 25-35 minutter.

Derefter skal den have lov til at køle lidt af, før den skæres i kvadratiske stykker på omkring 5 cm.

Tips:

Drys evt. med flormelis inden servering





Beskrivelse:

Opskrift lækker brownie i bradepande

Sæt tænderne i en lækker og velsmagende brownie. Den tætte, dog snaskede og svampede kage, er en favorit i mange husstande verden over. Dette kan vi takke det amerikanske køkken for. Denne kage er perfekt til diverse festlige anledninger, særligt fordi du kan bage en hel bradepande af gangen. Nemmere og lækre bliver det ikke.

Verdens bedste brownies - chokolade brownies

DK-Kogebogen.dk's brownie opskrift tager sit udgangspunkt i det amerikanske køkken. Der er derfor ikke sparet på smør, sukker eller chokolade. Hvis man skal forkæle sig selv eller andre med et dejligt stykke kage, kan man lige så godt gøre det med manér!

Er du vild med den klassiske chokolade brownie, kan du med fordel prøve “brownie cookies”. Her laver du en standard cookiedej, hvor du slutteligt smuldrer din brownie ned i. Cookiedejen og brownie stykkerne røres forsigtigt sammen. Det er et Match Made in Heaven.

DK-Kogebogens brownie med chokolade

Ønsker du at lave en nem brownie, kan du med fordel anvende denne opskrift. Du skal blot bruge 7 ingredienser. Mange af ingredienserne har du formentlig allerede hjemme i dit køkkenskab. Du skal blot bruge friske æg og smør, resten er kolonialvarer.

Bager du denne brownie kage, er du sikret et smagfuldt resultat. Denne opskrift på brownie kan du nemt tilpasse til dine egne smagspræferencer. Du kan nemt opnå den bedste brownie, ved at tilføje f.eks. valnøddekerner eller andre ingredienser efter dine specifikke præferencer.

FAQ

Brownie bradepande?

Du kan sagtens lave en brownie i bradepande. Dette er både nemt og simpelt, her har du også muligheden for at lave større mængder brownie på en gang. Følg blot opskriften på brownie i bradepande.

Kan brownies fryses?

Du kan sagtens fryse din brownie ned. Senere tager du blot din brownie op og lader den tø langsomt - så er det næsten som nybagt.

karakterer:
Opskriften er vist 340273 gange,
og udskrevet 9303 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (452 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 28042 (6676 kcal)
KJ pr. stk. 2336 (556 kcal)
Vægt ialt 1503 gram
Vægt pr. stk. 125 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1865 KJ (444 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 26.6 gram
Kulhydrat 46.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-10-12 18:17:58
Lækker Fudgy brownies

  -   2019-10-26 10:38:25
Mega God kage man kan regne med det

  -   2019-04-22 22:01:05
Brownie er en af mine favoritkager, sådan lidt konfektagtig :)

  -   2019-04-16 19:14:32
Jeg prøvede at lave brownies. Jeg fik en klump masse. Nok ikke opskriftens fejl. Ups

  -   2017-02-18 10:00:05
Hvis keg laver en bradepande hvor længe skal den så ha og hvor mange grader?😊

  -   2016-09-13 18:40:20
hej jeg skal severe den for min klasse i morgen er den god til børn er selv et barn jeg har fødslesdag i morgen hilsen mig

  -   2016-09-05 16:43:00
Rigtig god Brownies. Jeg brugte 300 gr sukker istedet for 400 gr.

  -   2015-03-21 10:18:37
Super god kage ;) Det er nu anden gang at jeg skal til at bage den på en måned! Både mig og familien elsker den! :D

  -   2014-11-30 17:06:21
Super god kage men istedet for 44% choko har jeg brugt 70 % og ingen kakao i min mand og to børn elsker den og ber mig om at lave den tit nu :)) så den opskrift kan jeg i hovedet nu :))

  -   2014-09-18 20:28:13
Jeg elsker at det ikke er sá södt, derfor bruger jeg mörkere chokolade. Men super lækker og nem kage! Bruger den altid, 10 herfra!

  -   2014-08-25 19:07:04
skal smøren smeltes??

  -   2014-03-22 17:29:05
Bedste Brownie-opskrift ever! Vi brugte 85% chokolade og derfor kun 40 gr kakao. Perfekt resultat!

  -   2013-11-27 03:29:08
Okay denne opskrift kan også bruges til at lave mug brownies. Brug et the krus der kan holde til en tur i micro ovnen. put 20g smør, 20g chokolade 44-56% i kruset, og varm i microen i ca 15sek til det er smelted. tilsæt så et halvt æg (bland ægge blomme og hvide sammen i et glas) tilsæt så, 35g sukker, 12g mel, 9g kakao, 2g vanillesukker og bland det hele godt sammen med en ske. tilsæt så 20g knuste nødder efter smag, jeg bruger selv hassel nødder. bland det godt sammen, og sæt kruset i microen i ca 1min 40 sek (850w) og du har et krus dejlig brownie, lige til at smide lidt vanille is, eller flødeskum oven i, og så tager det under 5 min at lave :-) Men pas på, når du først er kommet i gang kan det være svært at stoppe med at lave igen :-)

  -   2013-06-08 16:23:49
Overdrevet lækker! Brugte 70% chokolade og tilsatte to spsk stærk expresso . kan kun anbefales . For 10 af mig også:)

  -   2013-01-26 16:50:57
Super god!!!! Skal prøves hvis man er til brownies! Første gang gik rigti godt, men pas på med at bage den i en for tyk form

  -   2012-10-13 15:00:31
Smelt chokolade, smør og sukker over vandbad. Det er meget bedre, og derefter pisk de 4 æg i en af gangen når chokoladen er kølet lidt ned, og til sidst de øvrige ing.

  -   2012-08-10 06:45:42
Min yndlingopskrift på brownie - tak for den , det er altid et hit både som fin dessert m lækre bær iog god vaniljeis el. Bare til hjemmet el jobbet som den er.. en sikker vinder...bruger hasselnødder fordi jeg ikke kan lide valnødder , det fungerer super :-)

  -   2012-07-05 12:40:52
den er mega god! bagte den og den blev fantastisk!

  -   2012-05-17 12:01:56
Det er en stor succes:-) Jeg putter hakket hvid chokolade i også! Det gør den bestemt ikke dårligere

  -   2012-04-09 20:13:26
Den er vildt god elsker den virkelig!!!:)

  -   2011-11-07 20:45:38
Verdens bedste brownie!!! Mums :-D

  -   2011-01-22 22:02:32
Hold da op, de er gode! Men man kan sagtens skære 50-100 gram af sukkeret. Jeg syntes, den blev lige rigeligt sød.

  -   2011-01-11 17:07:18
Den kan sagtens laves dagen før

  -   2010-11-04 14:31:49
uhhaaa dejlig kage!!!!!!!!!!!!!!!!

  -   2010-09-19 18:35:24
Skal kage serveres samme dag den er bagt, eller kan man bage den dagen inden?

  -   2010-03-20 13:38:30
Godda' Den lyder rigtig lækker den skal prøves! Men i stedet for mørk chokolade vil jeg bruge mælkechokolade :) Gør det noget?

  -   2010-03-05 16:20:12
Virkelig fantastisk god kage! grugte 250g mørk chokolade, 200g fløde chokolade. Og 150g hvid som jeg hakkede og blanede i dejen. Brugte desuden mandler istedet for valnødder

  -   2010-01-29 20:32:35
Jeg bagte den i dag og fordi én i familien ikke bryder sig om nødder lagde jeg pekan nødderne (jeg valgte pekan fremfor valnød) PÅ kagen i den ene side og så er halvdelen uden. Hvis man helst vil være fri for nødden kan man jo også altid pille den af. Kagen er SUPER både med og uden. Tak for den lækre opskrift !

  -   2010-01-23 13:02:32
er denne kage fryseegnet? og i så fald, bør man så vente med at skære den ud til den skal bruges?

  -   2010-01-12 19:31:00
SUPER kage - smager rigtig godt og nem at lave

  -   2009-11-30 20:46:53
Smøret skal ikke smeltes, men underligt spørgsmål, 200 g. smør vejer 200 gram uanset om det er smeltet eller fast??

  -   2009-11-16 02:07:26
Skal smørret også smeltes ? Hvis ja, skal det så være 200 gram smeltet smør ELLER 200 gram fast smør, der bagefter smeltes ? :D

  -   2009-11-12 15:13:57
kunne ikke finde 30% scokolade (min 70%) håber ikke den ødelægger den

  -   2009-09-27 12:23:53
smager mega godt med snikers istedet for nødder

  -   2009-09-06 14:28:25
Lavede den til stor rund fødselsdag hvor bl.a. en kok var meget imponeret og roste den. Brugte nok nærmere 150 g hasselnødder og dryssede lidt hakkede hasselnødder på toppen også. Fantastisk kage 10 herfra.

  -   2009-07-20 13:39:55
Kan den fryses?

  -   2009-07-14 08:32:56
En rigtig god kage, flot 10 tal herfra. Jeg brugte 70% mørk chokolade istedet for 30% og den blev rigtig god.

  -   2009-07-06 16:08:40
Vi venter på at kagen bliver færdig. Vi er meget spændte på hvordan den smager. Vi har nemmelig puttet snikers i istedet for nødder. XD

  -   2009-06-22 18:05:07
Har flere gange bagt den som tilbehør til en lækker vanilieis på en desserttallerken. den er bare superlækker. Jeg har også bagt den til mange personer, altså ganget flere gange op, det virker fint. Kagen bliver stadig saftig og konfektaktig. Også stor tak til Per for opskriften fra mig.

  -   2009-06-20 09:22:04
den er super god men den mætter rigtig meget

  -   2009-06-03 19:52:13
Super lækker kage har netop lavet den med kærsten dog med lidt ændringer :D da vi begge er chokolade elskere tog vi 300gr chokolade istedet 150g mørk og 150 hvid. og knuste nødderne (hassel,pistacie,cashew og mandel) blev super lækkert hvis man har en meget sød tand. Men stort TAK til per havde det ikke været for denne opskrift havde vi ikke lavet brownies !

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her