Banankage

Banankage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Banankage, billede 4 Banankage, billede 1 Banankage, billede 2 Banankage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
70 gram Perfect Fit (Sødemiddel) Perfect Fit en fedt og sukkererstatning. Kan erstattes af ATWEL.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
145 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
  Pynt:
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Pisk de hele æg med vanilje og Perfect Fit. Bland mel og bagepulver sammen og bland det i dejen, skiftevis med smeltet afkølet margarine. Bland til sidst den mosede banan i.

Hæld dejen i en franskbrødsform ( ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen i 55 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.

Pyntes med lidt smeltet chokolade.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Banankage med chokolade

karakterer:
Opskriften er vist 493052 gange,
og udskrevet 12237 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (362 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7084 (1686 kcal)
KJ pr. Pers. 1180 (281 kcal)
Vægt ialt 738 gram
Vægt pr. Pers. 123 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 959 KJ (228 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 10.6 gram
Kulhydrat 25.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-09-22 17:29:36
Jeg putter en teskefuld ren kanel, og rosiner der har ligget i mørk ROM i, det smager deeeejligt 😆

  -   2016-08-19 12:42:22
Endelig en sukkerfri kageopskrift som fungere for mig! Selv far var vild med den! (Jeg tilføjede dog en lille skefuld fiberHUSK ) men det var der ingen som opdagede, hihi

  -   2016-04-18 13:04:41
den er også god med chockolade

  -   2015-10-06 20:57:08
Perfect Fit kan erstattes med smør/margerine og sukker. 100g sukker og 50g margerine svarer ca. til 70g Perfect Fit. Så i denne kage skal der 100g sukker og 50g ekstra margerine i - altså i alt 100g margerine :)

  -   2014-10-26 17:31:40
Perfect Fit er en sukker og fedt erstatning, dvs. at du kan undvære sukkeret helt og samtidig nesætte mængden at fedtstof

  -   2014-10-10 15:26:41
hvad er perfect fit? o.O

  -   2012-11-11 14:18:37
hvor mange gradr skal der være i ovnen??????????

  -   2012-10-31 11:17:15
Kagen fordelt i muffin-forme og så med et stykke lys Marabu chokolade på til sidst, efter at den er bagt. Mums! Jeg når ikke engang at pakke dem i fryseren inden drengene har inhaleret dem:)

  -   2012-06-28 11:31:52
Lavede den helt uden sukker og med en teske kanel. De var et stort hit i vuggestuen :-)

  -   2012-06-05 16:18:59
Er der nogle der ved om den kan fryses?

  -   2012-01-11 10:18:55
Hvad er Perfect Fit, hvor kan det købes og hvad kan det erstattes med? :-)

  -   2011-09-01 17:08:58
den var god

  -   2011-07-31 17:47:21
Jeg brugte 50 gram olie i stedet for margarine, brugte 10 gram flydende sød i stedet for 70 gram perfect fit, og tilføjede 1 dl kærnemælk for at gøre den lidt mere vamset :-) Derudover har jeg brugt chokolade med 86% kakaoindhold, hvilket bestemt ikke gør den ringere :-) Super god kage til os der skal passe på kalorierne :-)

  -   2011-03-12 15:43:12
hvor meget sukker skal man bruge hvis man ikke har perfect fit??

  -   2011-02-13 19:32:48
Super god! Jeg tilsatte kun 2 tsk. sukker og 40 g margerine. Lavede dem som muffins og gav dem 14 min ved 190 grader varmluft. De blev rigtig gode :)

  -   2010-08-08 11:49:08
jeg håber den kommer til og smage himmelsk!!!! jeg er kun 11 så jeg vil håbe på det bedste. glæder mig til og smage.

  -   2010-04-03 17:38:00
Perfect Fit klumper når det bliver pisket med æg, så pisk æggene med vanille og put Perfect Fit i sammen med melet.

  -   2010-04-02 18:36:31
Hjælp. Hvordan undgår man at en del af perfect fit´en bliver til en stivnet masse? Syntes jeg har prøvet alt muligt nu men det sker hver gang. Jeg sørger ellers for at alt har stuetemperatur og jeg har prøvet at komme sødemidlet i lidt efter lidt eller på èn gang. Samme resultat. Kagen bliver ellers skidegod alligevel men da perfect fit jo er ret dyrt, så irriterer det mig grænseløst at jeg står der med en næsten størknet klump i bunden af skålen hver gang. Mener ellers jeg er ret skrap til at bage men lige det her driller. Jeg ville ellers gerne prøve at lave marengs også, men jeg tør ikke rigtigt for det bliver vel det samme?

  -   2010-03-20 16:14:28
Jeg glæder mig til at smage den, men syntes ikke den fylder meget i formen som jeg kunne tænke mig.

  -   2010-02-02 07:23:50
Perfect Fit er et sødemiddel/sukkererstatning, kan skiftes ud med ATWEl

  -   2010-02-01 15:31:35
Hvad er Perfect Fit? PLZZ er der ikke nok nogle der vi skrive hvad det er? Skal nemlig lave kage til hygge aften:=)

  -   2009-10-07 14:39:08
Flad kompakt kage. Ikke særlig god

  -   2009-08-24 18:16:02
dette er en kage der vil noget. mums. en af de bedste kager jeg har smagt, uden tvivl. min søs lavede den. jeg tog en bid og var solgt. en af de bedste.

  -   2009-08-24 12:05:43
Har nogen bananer liggende som er blevet lidt brune og man ikke gider spise, men hvis jeg putter dem i denne kage, mon ikke de så forsvinder :D Og så den perfekt til min kæreste som har sukkersyge :D

  -   2009-05-30 23:01:38
Min kæreste kan simpelthen ikke undvære den kage.... Den er virkelig hurtig og nem, selv børnene kan være med. Vi bager den som muffins. Dog på 190 varmluft i 14 min så de bliver gyldne. Chokolade stykker er et seriøst hit i kagen.

  -   2009-03-27 14:57:30
den er også go med 80%chokolade

  -   2009-03-08 08:40:45
Til karina n. Perfect Fit og Atwel er næsten det samme, og her gør det ikke så meget om det er det ene eller andet, men ellers kan du ikke bare bruge et andet sødemiddel. Perfect Fit og Atwel er fedt og sukkererstatning, og derfor er det også muligt at nedsætte fedtmængden, men det søder jo som xxx gram sukker, og det du har søder måske mere.

  -   2009-03-07 12:26:48
jeg er nok dum men er perfect fit sødemiddel. jeg har noget sødemiddelpulver som ikke hedder dette men hvis jeg ska putte 70g i så er det hele glasset.så jeg tænker at det må være forkert. men nogen der ved noget please svar

  -   2009-02-05 14:42:26
rigtig rigtig rigtig rigtig god kage også super god med chokolade og nem at bage dog bagte vi dem som muffins P.s. også god med chokoladeglasur

  -   2009-01-24 16:28:49
Har lige sat den i ovnen.. Mig og datteren glæder os til at smage den i aften når vi skal hygge os..

  -   2009-01-19 20:28:26
Jeg tog det halve af kagen med på job og er nu ,nød til at tage resten med i morgen:)Mine kollega var vilde med den...

  -   2009-01-19 14:47:16
hvor meget sødemiddel skal der i?

  -   2009-01-03 09:32:25
Verdensklasse.... Alm. sukker kan oss bruges!!!!

  -   2008-11-21 10:07:28
Super god kage..... Hmmmmm!!!

  -   2008-11-20 15:15:31
den er god, og jeg syntes også, at i skulle prøve den med en anelse kanel.

  -   2008-11-15 11:33:35
behøver man bruge sødemiddel kan man iik bare bruge sukker ?

  -   2008-11-12 18:16:32
Chokoladen putte da bare oven på når kagen kommer ud af ovnen så smelter det fint , kan evt smøger ud med en kniv

  -   2008-11-01 15:32:05
har lige lavet kagen, den er i ovnen det dufter herligt.. Jeg havde ingen margarine så puttede olie i istedet, er spænt på resutatet.. Har desuden tilføjet lidt marabue chokolade 2 rækker, resten skal så ovenpå:-)

  -   2008-10-31 13:27:36
vi skal til at prøve den tror den er rigtig god let at bage for os på 10 år.

  -   2008-10-29 14:07:50
kan sukker bruges lige så vel, som sødemiddel??

  -   2008-10-04 18:43:31
Denne kage kan laves helt uden brug af sukker erstatning. Jeg kommer 200g mørk chokolade i (uden sukker) og tilsætter 1 dl græsk yougurt eller cremefraice. Den bliver sød nok af bananerne som helst skal være meget modne. den er blevet min lørdagsslik og resten af familien er vild med den.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her