Oksetern i smagsfuld rødvinssauce

Oksetern i smagsfuld rødvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Fedtsyl

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1300 g.oksetern (gl. daws oksesteg i tern)
1 bdt.timian
1 bdt.persille
2 løg
4 store gulerødder
4 stilkbladselleri
1 fl.rødvin
 salt
 peber
 
1 ds.flåede tomater
 evt.lidt fløde
 
Opskrift:
Sæt oksekødstern "i blød" i rødvin sammen med timian, persille, salt/peber og de hakkede grønsager. Det skal trække i minimum 10 timer.

Tag oksetern fra og brun dem let i en stor gryde. Hæld resten af rødvinsmarinaden incl. krydderurter og grønsager i gryden. Hæld de flåede tomater i og lad det hele simre i ca. 1½-2 timer. Test om kødet er mørt.

Tag kødet fra og blend rødvin/grønsager mv. Smag saucen til med salt og peber. Tilsæt kødet igen og varm op.

Servér med kartoffelmos eller ovnstegte kartofler. Man kan også lave en blanding af parmesanost og appelsinskal til at drysse over saucen ved servering.

Bemærk at rødvinssaucen er ret kraftig i smagen, men samtidig vældig populær :-)





karakterer:
Opskriften er vist 19660 gange,
og udskrevet 360 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-03-06 17:42:28
Meget meget lækker ret

  -   2007-03-06 17:40:56
Der skal nu stå 1,3 kg oksetern