Rugbrødsboller

Rugbrødsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : daytiger

Indsendt :     

Ingredienser:
 1. dag:
 Surdej:
100 g.rugmel
1 dl.økologisk kærne­mælk
5 g.gær
 
 Ingredienserne røres sammen og står ved
 stuetemperatur til næste dag.
 
 2. dag:
 Surdejen fra dag 1 røres op med:
2 dl.vand
200 g.rug­mel
 
 Iblødsætning bruges dag 3:
750 g.rug­kerner
7.5 dl.vand
40 g.salt
 
 3. dag:
 Færdig dej:
 Surdej
 iblød­satte rug­kerner
100 g.rugmel
20 g.mørk sirup
 
 Pynt:
 Græskar­kerner når dejen er kommet i formene
 
Opskrift:
Surdej og iblødsatte rugkerner røres med rugmel og mørk sirup cirka ti minutter. Dejen skal være meget blød. Lad den hvile et lunt sted en halv time.

Brug små forme eventuelt silikoneforme eller muffinsforme. Smør formene og hæld dejen heri. Lad rugbrødsbollerne efterhæve to timer et lunt sted.

Forvarm ovnen til 250 grader og skru ned til 200 grader, når bollerne sæt­tes ind. Bag dem 23-25 minutter ved 200 grader.






karakterer:
Opskriften er vist 27899 gange,
og udskrevet 468 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu