Nemme boller (luftige)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : karina øxenholt Indsendt : Red : |
|
|
gæren opløses i salt og vand. Derefter kommer de øvrige ting i og det hele røres sammen, og æltes godt sammen. Hæves ca. 20-30 min. Et lunt sted.
Dejen slås ned og ældes godt igen. Del dejen i 2 del. De dels derefter i ca. 8 stykker som formes og lægges på bagepladen. Der bliver to hele plader. Efter hæves 10 min. Pensles med mælk/æg og bages ca. 10-15 min ved 225 grader. Tips: Kom evt. revet gulerod og solsikkefrø i. Eller havregryn. Eller rosiner. En god opskrift og prøve idéer af med. |
|
Opskriften er vist 19122 gange,
og udskrevet 449 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Dorte - 2012-09-09 11:22:32 Supergod opskrift. Har tilsat havregryn og hvid hvedemel og fået 30 alm boller ud af portionen. Vil bage burgerboller 16 stk ved lejlighed anonym - 2012-08-24 08:10:36 Man må ikke putte saltet i sammen med gæren. Det hæmmer gærens udvikling man skal bruge den opstilling der hedder det tørre det våde og det fedtede, for hvis man putter det fedtede direkte ned til gæren hæmmer det også. Man skal sadfølgelig bare holde lidt igen med melen for at se konsistensen. Carina - 2010-03-15 17:57:16 Super gode boller. rigtig gode til at blande med, f.eks. spinat og hvidløg. det blev en rigtig god frokostbolle....kan anbefales. anonym - 2009-10-03 15:27:06 de er så nemme at bage og de er rigtig gode med gulerødder i hele familien elsker dem og en portion er aldrig nok her hilsen hanne Laura :D - 2008-01-29 14:52:52 Det er en rigtig dejlig let opskrift.. ´Første gang jeg bager boller helt selv :D De står til hævning nu d; Bente - 2007-10-13 10:18:54 2 pk gær, er det ikke rigeligt, hvis der kun bliver 16 boller??? Det lyder af meget, smager de ikke vildt meget af gær? Marie - 2007-02-23 13:06:19 Rigtig gode boller... De er lette og luftige... Ikke tørre og kedlige som boller tit kan være... Selv dagen efter er de gode...Rigtig gode til ungern om eftermiddagen. Marie - 2007-02-23 13:05:20 Rigtig gode boller... De er lette og luftige... Ikke tørre og kedlige som boller tit kan være... Selv dagen efter er de gode...Rigtig gode til ungern om eftermiddagen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne