Ovnbagt mørksej filet royal med krydderurtecroust
Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej Indsendt : Red : |
|
|
Krydderurtecroust: Smør (blødt), hakkede friske krydderurter efter behag, reven skal af 1/4 (usprøjtet) citron, rasp, 1 lille fed hvidløg og salt røres sammen i en skål. Stil det køligt (evt. 10 min. i fryseren).
Mørksej: Skær fisken i portionsstykker, krydr med salt og læg dem i et smurt ovnfast fad. Fordel krydderurtesmørret på stykkerne og stil fadet i ovnen i ca. 10-12 min. ved 190 grader. Fiskesauce: Skær 1 skalotteløg i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin og hønsebouillon og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lade det igen koge ind til 2/3 del. Kan evt. jævnes med lidt maizena eller lad det koge ind, til saucen får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt safran. Bund af svampe og spinat: Skyl svampe og spinat. Skalotteløget hakkes fint og ristes på en pande i lidt olie sammen med svampene. Efter ca. 3-5 min. tilsættes spinaten. Når spinaten er faldet sammen, krydres retten til sidst med lidt salt. |
|
Opskriften er vist 28186 gange,
og udskrevet 749 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Lchr - 2012-01-10 17:14:34 Der mangler altså noget i denne opskrift, skal spinat,løg og svampe i bunden af det ildfaste fad og fisken ovenpå?? og så ind i ovnen. Det er sådan jeg vil gøre det, jeg vil ihvertefælde prøve mig frem. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne