Operakage
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bund:
Knus mandlerne og pisk æg og sukker samt vaniljesukker. mandler og mel tilsættes. Derefter tilsættes smeltet smør. Dejen fordeles i 3 bradepander eller bageplader med kant 33x38 cm. beklædt med bagepapir og bages ved 230 grader C. alm. ovn på midterste rille i ca. 6-7 min. Kaffesirup: Vand, sukker og instant kaffe koges op og koges lidt ind til en ikke alt for tyk sirup. Moccacreme: Mælk og kaffe koges op. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker samt maizena let sammen. Derefter tilsættes kaffe og mælk i en tynd stråle så cremen ikke klumper. Cremen koges op til den rette konsistens og derefter afkøles den. Vaniljesukker og Blødt smør i klumper piskes i en af gangen. Det er en god ide at lave cremen dagen før brug. Chokoladeganache Fløde og kaffe samt koges kun lige op. Den varme fløde hældes over chokoladen af et par gangen og der røres godt imellem hver gang. Blødt smør piskes i den stadig varme chokolade. Stænk bunden med Kaffesirup. Smør derefter halvdelen af moccacremen på og frys den ned i 10 min. til cremen er størknet. Derefter lægges den næste bund på og stænkes med Kaffesirup og derefter smøres med den sidste halvdel af moccacremen. Sæt derefter kagen igen i fryseren i 10 min. til cremen er størknet. Den sidste bund lægges på og resten af Kaffesirup kommes på og smør Chokoladeganache på. Sæt kagen i fryseren i 15 min. til det er stift. Chokoladeglasur ( Smeltet mælkechokolade ) kommes i et kræmmerhus af mellemlægspapir og pyntes med forskellige figurer. Tips: Rist evt. mandlerne inden de hakkes ved 230 i 4-5 minutter i ovn eller på en tør pande. |
|
Opskriften er vist 25800 gange,
og udskrevet 376 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne