Operakage

Operakage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 20 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Operakage, billede 4 Operakage, billede 1 Operakage, billede 2 Operakage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
100 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
225 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
7 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Kaffesirup:
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Kaffe. instant. pulver 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 20 gram
   
  Moccacreme:
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Kaffe. instant. pulver 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 20 gram
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Chokoladeganache:
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 spsk. Kaffe. instant. pulver 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 20 gram
150 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
50 Lys chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Bund:
Knus mandlerne og pisk æg og sukker samt vaniljesukker. mandler og mel tilsættes. Derefter tilsættes smeltet smør.
Dejen fordeles i 3 bradepander eller bageplader med kant 33x38 cm. beklædt med bagepapir og bages ved 230 grader C. alm. ovn på midterste rille i ca. 6-7 min.

Kaffesirup:
Vand, sukker og instant kaffe koges op og koges lidt ind til en ikke alt for tyk sirup.


Moccacreme:
Mælk og kaffe koges op. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker samt maizena let sammen. Derefter tilsættes kaffe og mælk i en tynd stråle så cremen ikke klumper. Cremen koges op til den rette konsistens og derefter afkøles den. Vaniljesukker og Blødt smør i klumper piskes i en af gangen.
Det er en god ide at lave cremen dagen før brug.


Chokoladeganache
Fløde og kaffe samt koges kun lige op. Den varme fløde hældes over chokoladen af et par gangen og der røres godt imellem hver gang. Blødt smør piskes i den stadig varme chokolade.


Stænk bunden med Kaffesirup. Smør derefter halvdelen af moccacremen på og frys den ned i 10 min. til cremen er størknet.
Derefter lægges den næste bund på og stænkes med Kaffesirup og derefter smøres med den sidste halvdel af moccacremen. Sæt derefter kagen igen i fryseren i 10 min. til cremen er størknet.

Den sidste bund lægges på og resten af Kaffesirup kommes på og smør Chokoladeganache på.
Sæt kagen i fryseren i 15 min. til det er stift.

Chokoladeglasur ( Smeltet mælkechokolade ) kommes i et kræmmerhus af mellemlægspapir og pyntes med forskellige figurer.

Tips:

Rist evt. mandlerne inden de hakkes ved 230 i 4-5 minutter i ovn eller på en tør pande.





karakterer:
Opskriften er vist 25703 gange,
og udskrevet 370 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 32282 (7686 kcal)
KJ pr. Pers. 1614 (384 kcal)
Vægt ialt 2210 gram
Vægt pr. Pers. 110 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1460 KJ (347 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 22.5 gram
Kulhydrat 31.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu