Krebsetærte

Krebsetærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med skaldyr

Hovedingrediens : Skaldyr - Krebs

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bund:
80 g.rugmel
60 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
50 g.smør
0.5 dl.cremefraiche
2 spsk.vand
 
 Fyld:
2 dl.cremefraiche 9 eller 18%
4 dl.hytteost
0.75 dl.sesamfrø
1.5 bdt.dild
 Salt
 peber
0.5 tsk.paprika
1 spsk.dijonsennep
400 g.krebsehaler, evt. Frosne
 
Opskrift:
Saml hurtigt dejen til tærtebunden, eventuelt i foodprocessor. Smør en tærteform med løs bund grundigt og pres dejen i. Lad den hvile 10 min. og bag den derefter ved 225 grader i ca. 12 min. Tag tærten ud og afkøl den.

Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle på papir. Bland cremefraiche og hytteost i en skål. Hak det ene bundt dild og rør i. Smag til med krydderier og ¾ af sesamfrøene. Hak ¾ af krebsehalerne og tilsæt dem. Kom fyldet op i tærtebunden og pynt med dild, sesamfrø og krebsehaler, og servér.





karakterer:
Opskriften er vist 14228 gange,
og udskrevet 381 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
En succes hver gang jeg har lavet den. Alle kan lide den, især det utraditionelle indslag med sesamfrø giver en fin smag

  -   2005-01-01 01:01:01
En superlækker ret! Frisk og lidt eksotisk med de ristede sesamfrø. Dejen kan ikke rulles ud, men resultatet bliver fint alligevel.