Banankage nem at lave og fedtfattig

Banankage nem at lave og fedtfattig, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Lotte

Indsendt :      Red :
Banankage nem at lave og fedtfattig, billede 4 Banankage nem at lave og fedtfattig, billede 1 Banankage nem at lave og fedtfattig, billede 2 Banankage nem at lave og fedtfattig, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Flydende margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
50 gram Pålægschokolade mørk 1 "plade" pålægschokolade vejer ca. 12.5 gram
   
Opskrift:
Hak chokolade og nødder groft.

Mos bananerne (gerne meget modne) med en gaffel og blad de andre ting i. Bland godt med ske, ikke elpisker.


Smør et ovnfast fad med flydende stegemargarine, med en bagepensel. og drys fadet med rasp, så det hænger i margarinen, hæld det overskydende rasp ud.

Hæld nu dejen i og bag kagen i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 30-60 min alt efter tykkelsen af kagen (jo tykkere jo bedre) Stik ind midt i kagen med en stegenål, hænger der dej ved er den ikke færdig.

Når kagen er taget ud af ovnen, lægges pålægschokoladen på side om side, mens den stadig er brandvarm, når chokoladen er smeltet, fordeles den med en kniv. Lad kagen afkøle.

Tips:

Man får dejlige store skiver ved at bare kagen i en franskbødsform. Den holder frisk i flere dage og kan fryses.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fedtfattig banankage

karakterer:
Opskriften er vist 172217 gange,
og udskrevet 3223 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17594 (4189 kcal)
KJ pr. Pers. 1466 (349 kcal)
Vægt ialt 1205 gram
Vægt pr. Pers. 100 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1460 KJ (347 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 17.2 gram
Kulhydrat 43.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-16 14:14:54
lækker kage med en rigtig god smag. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har bagt den :)

  -   2011-07-24 01:09:01
jeg ved nu ikke helt om jeg ville kalde det fedtfattig... men den smager sikkert dejligt.

  -   2011-05-27 12:41:44
Lavede den som muffins :) der blev 36 stk. i 30 min. i ovnen :) Syntes de blev okay gode. Det er en anderledes banankage en den jeg er van til, man kan godt smage at den er "fedtfattig", den er ikke så sød i smagen, men chokoladen/glasuren/pynten kan hjælpe lidt på det. Det er jo smag og behag :) men tror at det er en jeg kommer til at lave flere gange :)

  -   2010-06-10 23:35:38
jeg bagte kagen med nødder men uden chokolade, og den smagte virkelig godt! Skar resten i skiver og selv efter en tur i fryseren var kagen god! Jeg gav den desuden lidt grill funktion til sidst så den blev lidt ekstra sprød på toppen.

  -   2010-04-20 22:13:08
Rigtig lækker kage. Brugte lidt ekstra chokolade i stedet for nødder. Blev rigtigt godt.

  -   2010-03-29 10:35:32
den smager bare zuper det er nok bare nok lige min fovorit:) I Love you cake:) den smager bare mummssss:).......

  -   2010-02-14 14:19:33
Smagte kanon brugte ikke nødder da jeg ikke kan tåle dem. men smagte super.. Bliver en kage man kommer til at lave tit

  -   2010-02-09 18:02:03
Kagen er super god. Jeg lavede den uden hasselnødder, hvilket var en stor succes.. Rigtig god konsistens, mums..:)

  -   2009-10-21 07:40:24
På billedet har vi bagt kagen i en 3 l. sandkageform, den fik 60 minutter og var perfekt bagt.

  -   2009-06-21 20:09:37
jeg har prøvet og lave dem som muffins det er rigtig godt

  -   2009-05-28 20:14:04
Jeg synes kagen bare er super god. Den er meget let at lave og smager rigtig godt! :)

  -   2008-01-12 17:56:14
Jeg har mistet min egen opskrift på banankage og vil nu prøve denne, for den ligner meget. I min opskrift var der også st. nelliker, st. allehånde og st. kardemomme (1 tsk. af hver). Det giver kagen lidt "krop"

  -   2007-10-30 13:20:16
den er meget luftig, men jeg synes nu ikke den er så god, men den er nem god at lave