Krebsekalas
Hovedingrediens : Skaldyr - Krebs Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Lagen skal være kogt igennem og koge kraftigt, når De slipper krebsen ned i gryden. De skal være levende og skyllet godt i flere hold vand. Læg dem i med hovedet forrest, så dør de øjeblikkeligt. Hvis krebsene er af forskellig størrelse, så læg de store i gryden først og de små et par min. Efter. Når vandet er kommet i kog igen, skal krebsene koge 8-9 min.
Kog ikke mere end 10-15 stykker ad gangen, tag dem op med en hulske og læg dem i en stor stenkrukke eller et dybt fad. Vandet skal så bringes i kog igen, før det næste hold krebs lægges i gryden. Læg nogle friske dildkroner mellem de kogte krebs, si kogelagen over dem og lad den stå og køle af. De anrettes på store fade pyntet med friske dildkroner. Giv ristet brød og smør eller en marinade af olie, citron, peber og en anelse salt til. Kølig hvidvin eller øl og snaps er godt til krebs, men glem snakken om en snaps til hver klo. I løbet af forbløffende kort tid vil snapsen fuldstændig overdøve den fine krebsesmag, og det er synd. Husk skylleskåle, for krebs spises med fingrene. Man trækker først halen af, fjerner så rygskjoldet og spiser fedtlaget, der sidder lige under skjoldet. Så klemmer og suger man kødet ud at benene, åbner kløerne og spiser kødet. Til sidst spises halen, hvorfra man først fjerner tarmen. |
|
Opskriften er vist 23267 gange,
og udskrevet 594 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Eva - 2008-08-26 12:54:28 Læs de første 4 linier, og De kan forvente dem et billigt grin. Inden De går i krig med denne spøjse opskrift... der meget vel kan koste dem livet !! Da må De endelig huske at være levende og skyllet i flere hold vand.Må man have tøj på mens retten laves ? Er det meget vigigt at proppe hovedet ned i vandet... ?..... jeg har ikke lyst til at dø... jeg er bare sulten.... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne